Helyi közélet

2012.10.01. 17:45

Lesz gáz, így nem lesz gáz Sárospatakon

Sárospatak - A megegyezés küszöbén van Sárospatak önkormányzata és az E-Star.

Sárospatak - A megegyezés küszöbén van Sárospatak önkormányzata és az E-Star.Az E-Star Alternatív Nyrt. felmondja a cégcsoporttal szemben lejárt tartozásokat felhalmozó önkormányzatokkal kötött szerződéseit. Az energiaszolgáltató szerint a cég felfüggeszti, illetőleg szünetelteti az érintett önkormányzatoknak nyújtott szolgáltatásait. A cég augusztusról készült, rendkívüli tájékoztatójában azt írta, hogy vevőköveteléseinek állománya a már korábban is megnevezett négy, problémás fizetési morállal rendelkező önkormányzattal (Sárospatak, Hódmezővásárhely, Fejér és Veszprém megye), illetve az egyéb problémás, nem fizető kisebb ügyféllel szemben nem javult.

Mégis lesz gáz

– Hétfőn délelőtt folyamatos tárgyalásban voltunk Sárospatakon az E-Star vezetőivel – mondta kérdésünkre Aros János, Sárospatak polgármestere. – Azt biztos állíthatom, hogy Sárospatakon nem fog szünetelni a távhőszolgáltatás, így a fűtési szezonban valamennyi sárospataki háztartásban és a szolgáltatást igénybe vevő közintézményben biztosítani tudjuk a megfelelő hőmérsékletet.

Aros János portálunknak elmondta, a tárgyalás jelenleg arról folyik, miként tudná Sárospatak önkormányzata kivásárolni az E-Star 49 százalékos tulajdonrészét a Patakhő Kft.-ből, amely a távhőszolgáltatást végzi a városban. Információink szerint az eddig 51 százalékban tulajdonos önkormányzat névértéken, azaz 400 ezer forintért vásárolná ki az E-Star.

– Valóban van még tartozásunk az E-Star felé, ennek összegéről folynak a viták, de meggyőződésem, hogy október közepéig erről is megállapodunk majd. A jövőben tehát valószínű, saját céggel biztosítjuk a távhőszolgáltatást, amelyhez a megfelelő gázkvótával is rendelkezünk majd – mondta Aros János.

Az E-Start Sárospatakon Soós Csaba, az energiacég vezetője képviselte, aki többszöri kérdésre sem volt hajlandó mást mondani, minthogy nem kíván nyilatkozni, teljesen megelégszik azzal, amit Sárospatak polgármestere tudatott a sajtóval.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában