Helyi közélet

2012.10.07. 18:47

Kétkezi munkán az elnök-vezérigazgató is

Majorsági „munkára fogta” a miskolci Szimbiózis Alapítvány az Erste Bank vezérkarát.

Majorsági „munkára fogta” a miskolci Szimbiózis Alapítvány az Erste Bank vezérkarát.A történet előzménye, hogy a miskolci Szimbiózis Alapítvány által működtetett „Baráthegyi Majorság: Integráció korlátok nélkül" elnevezésű programját az ERSTE Alapítvány a 2011-es Társadalmi Integrációs Díj odaítélésével tűntette ki, amelyet Prágában adtak át. (A díjra 17 országból nevezett be 1850 jelentkező, s mindössze 30 pályázatot díjaztak.) A díj odaítélését „személyes ellenőrzés” előzte meg.

A napokban az Erste Bank 35 fős vezérkara – mintegy a pályázati program jegyében – önkéntes munkára érkezett a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorságába. Négy csoportban dolgoztak: a majorságban termett almából lekvárt főztek; az új póni számára karámot építettek; a lakóotthon körüli járdát térkövezték; felállítottak egy új, 6-szor 9 méteres faszerkezetű pavilont. Sőt, mindezek után még mindegyikük ültetett egy-egy gyümölcsfát. is.

A munka végeztén a lakóotthon kovácsoltvas „fájára”, amit az ottaniak csak varázsfának hívnak, felkerült az Erste feliratú támogatói levél (felvételünkön). A csoportot Jelasity Radován, a magyarországi Erste Bank elnök-vezérigazgatója, a Szerb Nemzeti Bank volt elnöke és jegybank-alkormányzója vezette.

Sz.K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában