Helyi közélet

2012.09.10. 11:38

Rendhagyó tanév Vizsolyban

Vizsoly - A vizsolyi diákok tavaszig az orvosi rendelőben és a parókián tanulnak.

Vizsoly - A vizsolyi diákok tavaszig az orvosi rendelőben és a parókián tanulnak.Kissé rendhagyó módon kezdődött a tanév Vizsolyban, a Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában. Az iskola korszerűsítése és bővítése miatt, a településen több helyen kialakított szükségtantermekben folyik az oktatás. Az alsó tagozat a régi orvosi rendelőben, valamint a katolikus parókián, a felső tagozat a faluházban kapott helyet. A tanévkezdésre minden tanterem alkalmas lett a gyerekek fogadására, az alapellátáshoz a feltételek biztosítottak. Az első tanítási napon minden tanuló térítésmentesen kapott tankönyvet, füzetcsomagot és íróeszközöket, mondta el lapunknak Bihi Miklós polgármester.

Tavaszra kész

Hozzátette: az óvoda és iskola bővítésére, felújítására 510 millió forintot nyert az önkormányzat uniós pályázaton, a településnek 14 millió forinttal kell ezt az összeget kiegészítenie. Az egy csoportszobával és tornateremmel bővült, valamint teljesen felújított óvodát augusztus végén adták át. Most az iskolán a sor. A diákok eddig három épületbe jártak, melyből kettő már nagyon rossz állapotban van. Ezeket lebontják, az újabb épületet pedig nyolc tantermesre bővítik, és teljesen felújítják. A munkálatokkal várhatóan tavasszal végeznek, és akkor a diákok visszaköltözhetnek a megszépült, tágas iskolába.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában