Helyi közélet

2012.09.27. 17:17

Megyei Közgyűlés: Öreg busszal és vonattal nehezebb

Miskolc - Az elavult járművek és a késés a két nagy gond a helyközi tömegközlekedésben.

Miskolc - Az elavult járművek és a késés a két nagy gond a helyközi tömegközlekedésben.A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés leginkább közérdeklődésre számot tartó napirendi pontja a megye tömegközlekedési helyzetét a Borsod Volán és a MÁV szempontjából elemző tájékoztató volt. Mind az elemzések, mind a képviselői hozzászólások megerősítették az utasok által naponta érzékelt helyzetet, hogy a késések – különösen a vonatoké – és az elavult járműpark (és ez mindkét szférát érinti - szerk.) jelenti a legnagyobb gondot. Az is kiderült, hogy egyik probléma megoldása sem tűnik egyszerűnek és ebben a pénz hiánya játssza a főszerepet. Valamilyen előrelépést jelenthet majd a tömegközlekedés fejlesztésében az az átalakítás, amelyet a közlekedési kormányzat kezdett el és – ha nem változik a terv – jövő januártól lépnek életbe az új rendszer.

Holding központ Miskolcon

Az eddiginél szorosabban működne együtt a vasúti és közúti közlekedés és regionális holdingok jönnének létre. Sárközi György, a Borsod Volán Zrt. vezérigazgatója a minket is érintő változásokról annyit elmondott, hogy nem a klasszikus régióbeosztást követi. Borsod-Abaúj-Zeplén például Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyével alkotna egy holdingot úgy, hogy a részvénytársaságok megmaradnának, de a szervezet központja Miskolcon lenne.

ÉM-SZB


Borsod-Abaúj-Zemplén - Vonattal, vagy busszal? A dilemma létezik megyénkben nálunk is helyközi közlekedésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában