Helyi közélet

2012.09.24. 19:26

Évről évre több a felszámolás

Borsod-Abaúj-Zemplén - Rossz ómen, hogy egyre gyarapszik a megyénkbeli felszámolási eljárások száma.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Rossz ómen, hogy egyre gyarapszik a megyénkbeli felszámolási eljárások száma.A megyében idén augusztus végéig 819 felszámolási eljárást tettek közzé, amely tavalyhoz képest 75 százalékkal több. Összességében Borsod-Abaúj-Zemplénben esztendőről esztendőre nő azon vállalkozások száma, amelyek tönkrementek és felszámolási eljárás kezdődik ellenük.

Mögöttes felelősség

Az adózás rendjéről szóló törvény lehetőséget teremt az adóhatóságnak arra is, hogy olyan esetekben, amikor egy felszámolás, vagy végrehajtási eljárás eredménytelen, azaz nem lehet behajtani az adótartozást, az úgynevezett „mögöttes felelősség” elve alapján megállapítsák a fizetésre kötelezhető személyek körét.

Legtöbbször a rosszhiszemű vagyonkimentés miatt indul ilyen eljárás. Ilyenkor a bíróságtól azoknak a korlátlan felelősségének megállapítását lehet kérni, akik felelősek lehetnek a vagyoncsökkenésért, tehát akik vezetők voltak, vagy befolyásolhatták a döntéseket.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában