Helyi közélet

2012.09.29. 11:56

Acélmű: engedélyre várva

Miskolc - December végéig valamennyi engedély megérkezhet az új acélműhöz.

Miskolc - December végéig valamennyi engedély megérkezhet az új acélműhöz.Új acélgyártó üzemet és folyamatos öntőművet építene a Diósgyőri Ipari Parkban a Miskolc Steel Mills Kft. A társaság még július közepén beadta a hatóságokhoz a kérelmeket, ami alapján környezeti hatásvizsgálat lefolytatását, valamint egységes környezethasználati engedélykérelem benyújtását rendelte el az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. Több kérdést is intéztek a kft. vezetőihez, információink szerint az acélművel kapcsolatos kérdésekre hétfőn, a hengerművet érintőeket pedig a jövő hét végéig megválaszolják, így november végére megkaphatják a végleges környezethasználati engedélyt. Ennek birtokában nyújthatják be az építési engedélyt a 300 ezer tonna/éves kapacitású mini-mill megvalósítására.

Mint azt az Észak-Magyarország megtudta, időközben rendeződtek a területet illető nyitott kérdések is, így a társaság reményei szerint december végéig-január közepéig valamennyi engedély a rendelkezésükre áll, s elindíthatják a projektet. Mint korábban megírtuk, az új acélmű 300 embernek ad majd munkát közvetlenül, míg a beszállítók és kapcsolt szolgáltatások révén további 700 embernek biztosíthat megélhetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában