Helyi közélet

2012.08.06. 10:06

Seydi nappal nem iszik vizet

Miskolc - Két olyan játékosa is van a DVTK labdarúgócsapatának, akiknek vallásuk miatt ezekben a napokban böjtölniük kell.

Miskolc - Két olyan játékosa is van a DVTK labdarúgócsapatának, akiknek vallásuk miatt ezekben a napokban böjtölniük kell.Abdouraman és Seydi a ramadán miatt nem vehet magához napközben sem ételt, sem italt, ugyanis a muszlimok ebben az időszakban (az idén július 20-a és augusztus 18-a között) napkeltétől napnyugtáig böjtölnek.

Sisa Tibortól, a DVTK vezetőedzőjétől azt kérdeztük, hogy ez mennyire van hatással a játékosok teljesítményére.

– Van hatása, de nem tudunk mit tenni, a vallásukat tiszteletben kell tartanunk – válaszolta az edző, az Észak-Magyarország kérdésére. – Bár úgy tudom, hogy a sportolóknak és betegeknek lehet más alakalomra tenni ezt a fajta böjtöt, azonban Seydi annyira komolyan veszi a vallását, hogy betartja ezt, és nem vesz magához vizet nap közben. Azt pedig talán mondanom sem kell, hogy ilyen hőségben ez mennyire rossz hatással van az emberi szervezetre...

ÉM-BCS


"Úgy érzem, a mai meccsbe belefért volna a 2-2, de nem lett ez az eredmény, így gratulálni kell az ellenfélnek" - kezdte nyilatkozatát Sisa Tibor, a DVTK első vendégszereplése után.

Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 2. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Budapest Honvéd vendégeként lépett pályára a Bozsik József Stadionban vasárnap 18.30 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában