Helyi közélet

2012.08.12. 10:05

"Olyanná neveljük, amilyenek mi vagyunk"

Miskolc - A szakember szerint egy-egy kutyafajta nem veszélyes, hanem mi, emberek tesszük őket azzá.

Miskolc - A szakember szerint egy-egy kutyafajta nem veszélyes, hanem mi, emberek tesszük őket azzá.Kiveszi a veszélyes állatok jegyzékéből a pit bull terriert a vidékfejlesztési miniszter rendelet-tervezete. Mindez a kormány honlapján jelent meg a napokban. Az ügy kapcsán Mogyorósi Istvánt, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének miskolci elnökét kérdeztük.

- Negyven esztendeje foglalkozom ebekkel, és mindig is azt mondtam, hogy egy-egy kutyafajta sohasem veszélyes, hanem mi, emberek tesszük őket azzá - jelentette ki az Észak-Magyarország érdeklődésére a teljesítménybíró kinológus. - Olyanná neveljük, amilyenek sokszor mi vagyunk: az ölebet vadállattá, vagy éppen vadászkutyává.

Fel lehet "heccelni"

A szakember szerint a pit bull terrier nem harci kutya, bár kétségtelen, hogy mivel terrier vér van benne, "hamar fel lehet heccelni". Ezt használják ki azok a "gyenge emberek", akik harci kutyát nevelnek a fajtából.

- Semmivel nem jobb, vagy rosszabb, mint más kutyafajta a pit bull, de többnyire olyanok tartják, akik ezzel a kutyafajtával szeretnének kitűnni - tette hozzá Mogyorósi István.

(ÉM-JLI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában