Helyi közélet

2012.08.08. 15:43

Illatos szappanokat főznek Diósgyőrben

Miskolc - A szappanfőzés tudományát tanulhatja meg bárki a hétvégén a Diósgyőri Kézműves Alkotóházban.

Miskolc - A szappanfőzés tudományát tanulhatja meg bárki a hétvégén a Diósgyőri Kézműves Alkotóházban.Különleges, rég elfeledett mesterséget elevenítenek fel a hétvégén a Diósgyőri Kézműves Alkotóházban. Szombaton és vasárnap a szappanfőzés tudományával ismerkedhetnek meg mindazok, akik ezután saját maguk szeretnék elkészíteni a család illatos szappanjait.

A főzés szabad tűzön, hatalmas üstökben folyik majd, és főleg a faggyú lesz az alapanyag. Ehhez jönnek majd az illatos gyógynövények és fűszerek, hogy a kiváló minőségű házi szappanok gyógyító hatással és kellemes illattal is bírjanak. Akik jelentkeznek a táborba, ugyanazt a szappanfőzési technikát tanulhatják meg, melyet nagyanyáink, dédanyáink is alkalmaztak. Az érdeklődők sokat tanulhatnak majd a gyógynövények hatásairól is, hisz szinte minden növény bír valamilyen jótékony erővel. A táborba, mely különlegességnek számít, hisz Diósgyőrben még nem volt ilyen, még lehet jelentkezni. Telefon: 06-70/658-75-15, email: [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában