Helyi közélet

2012.08.22. 11:26

Ami biztos: "az átjárás balesetveszélyes" a Hámori-tónál

Miskolc - "Nincs" gazdája a Hámori-tó azon részének, amelyet három hete rongált meg a vihar.

Miskolc - "Nincs" gazdája a Hámori-tó azon részének, amelyet három hete rongált meg a vihar.

"Kidőlt fák, több tonna kő, beszakadt kerítés és megrongálódott csónakház jelzi a Hámori-tónál a vihar útját. A kisvonat viaduktja alatt végig száguldó sár és kő lavina egyelőre megjósolhatatlan, hogy mekkora károkat okozott, ugyanis hétfőn délután még körbe sem volt kerítve a balesetveszélyes terület." - írtuk a Borsod Online-on július 30-án.

Nos, a helyzet jelentjük azóta sem változott. Illetve dehogynem: az egyik keresztbe dőlt fára két papírlapot kötöttek "az átjárás balesetveszélyes" felirattal. Megkérdeztünk néhány potenciális "területtulajdonosnak" vélt illetékest annak kapcsán, hogy mikor lesz ismét (normálisan) járható a tópart ezen része.

Sem nem...

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának Közönségszolgálati osztályától megtudtuk, hogy ugyan egész Lillafüred, s így a Hámori-tó is természetvédelmi terület, azonban a tó és a csónakház nincs a BNP vagyonkezelésében. Mint azt közölték, nem gazdája a területnek az Északerdő Zrt. sem, mint ahogyan Miskolc város sem. Ugyanis Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. PR- és Kommunikációs vezetője erről tájékoztatta korábban munkatársunkat.

Vagyis tulajdonosa "nincs" nevezett területnek (emlékeztetőül: Hámori-tó, kisvasút ív hídja alatt, a csónakháznál), ám abban biztosak lehetünk - játszunk el a gondolattal - , hogy ha engedély nélkül vattacukrot árulnánk, amit quad-dal szállítottunk a helyszínre, akkor jó eséllyel perceken belül megjelenne valamilyen hatóság. (Persze hangsúlyozzuk, ez csak fikció...)

Egyszóval ha arra tévedünk nézzünk a lábunk elé, mert "az átjárás balesetveszélyes".

ÉM-JLI


Miskolc - Óriási károkat okozott az éjszakai vihar a Hámori-tónál is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában