Helyi közélet

2012.07.31. 07:56

Vitát szüntess: rendkívüli ülés Miskolcon

Miskolc - Ellenzéki közbekiabálások, rendreutasítások és néhány napirend - ezek jellemezték a miskolci rendkívüli közgyűlési ülést.

Miskolc - Ellenzéki közbekiabálások, rendreutasítások és néhány napirend - ezek jellemezték a miskolci rendkívüli közgyűlési ülést."Az érvényben lévő rendezési terv és építési szabályzat nem állta ki az idők próbáját, ezért kell módosítani" - indokolta meg a hétfői, rendkívüli közgyűlési ülés egyik napirendjét Szőke László osztályvezető. A módosítások egyébként érintették a Szent István teret, a Szondi-telepet és a Diósgyőri Ipari Parkot.

Az előterjesztés szerint a Szent István tér területe nő, kiszélesedik a történelmi Avas irányába, biztosítva az Avasi templom látványát. A Szondi-teleppel kapcsolatos módosítás a területet felosztó utat megszünteti, megnő a terület beépíthetősége, a maximális építménymagasság is nő, 7,5 méterről 12 méterre, illetve zártsoruról szabadon állóra változik a beépítési mód. A Diósgyőri Ipari Park esetében pedig egy tömbfeltáró út szabályozására tettek javaslatot, amely épületek bontása nélkül biztosítja az iparterület felosztását.

A településrendezési terv módosítása pedig a Szentgyörgy- Felsőruzsin-Csermőkei útat , a Patak utcát, a Kandó teret, és egy szentléleki ingatlant érint.

A Jobbik szerint ezek a javaslatok csak elsőre tűnnek jónak, de az nem derül ki, hogy ezek a beruházások milyen forrásokból valósulnak majd meg, illetve mikor. A szocialista frakció képviselői is arra lettek volna kíváncsiak, hogy milyen forrásokat tud ezen fejlesztésekhez rendelni a városvezetés.

A működési szabályzattal kapcsolatban többször is vita alakult ki az ülésteremben. A városvezetés a szocialisták viselkedését kifogásolja, az MSZP viszont úgy érezte, korlátozzák jogaikat, nem kapnak szót. Előfordult az is, hogy közbekiabálások miatt az egyik képviselő a vita beszüntetését kezdeményezte.

ÉM-NSZR


Miskolc - Csemetekert helyett a Déli Ipari Parkot fejleszti Miskolc. Drágább, de nem volt más választás.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában