Helyi közélet

2012.07.17. 18:55

Narkó a hűtőben Sátoraljaújhelyen

Sátoraljaújhely - Kábítószer-terjesztők, -fogyasztók felkutatása, elszámoltatása érdekében nagyszabású kábítószer-akciót hajtott végre a hónap elején a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság, adta hírül kedden a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája.

Sátoraljaújhely - Kábítószer-terjesztők, -fogyasztók felkutatása, elszámoltatása érdekében nagyszabású kábítószer-akciót hajtott végre a hónap elején a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság, adta hírül kedden a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája.Az összehangolt rajtaütés során a nyomozók több helyszínen egy időben hajtottak végre házkutatásokat, lefoglalásokat, aminek eredményeként öt olyan személyt hallgattak meg gyanúsítottként, akiknél az elvégzett kábítószer gyorsteszt különféle kábítószerfajtákra pozitív eredményt mutatott. A potenciális kábítószer fogyasztóktól a helyi kórházban vizeletmintát vettek, aminek vizsgálatára igazságügyi toxikológus szakértőt rendeltek ki. A kihallgatott személyek többnyire füvet szívtak, de volt, akinek szervezetében amfetamin-, metamfetamin-származékok fogyasztására utaló hatóanyagokat is találtak. A fogyasztók többnyire elismerték a bűncselekmény elkövetését, és vállalták, hogy elterelésen vesznek részt.

Az egyik sátoraljaújhelyi lakásban végrehajtott házkutatás során a konyhában lévő, használaton kívüli hűtőszekrény fagyasztórekeszéből került elő több zacskónyi, különböző fajtájú kábítószergyanús anyag, amit az ott lakók egyike magáénak vallott. Az illetőt a rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Az anyagok pontos beazonosítására a rendőrség igazságügyi vegyészszakértőt rendelt ki.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában