Helyi közélet

2012.07.04. 11:02

Kánikula - Vízosztás Miskolcon

Miskolc - A Miskolci Vízmű Kft. a mai naptól, szerdától e hét péntekig a tikkasztó hőségre, a hőségriadóra tekintettel vízosztást végez. A vízosztás Miskolc 3 frekventált, nagy forgalmú pontján, a Centrum Áruháznál, az Erzsébet téren és az Újgyőri főtéren történik, 10 órától 16 óráig.

Miskolc - A Miskolci Vízmű Kft. a mai naptól, szerdától e hét péntekig a tikkasztó hőségre, a hőségriadóra tekintettel vízosztást végez. A vízosztás Miskolc 3 frekventált, nagy forgalmú pontján, a Centrum Áruháznál, az Erzsébet téren és az Újgyőri főtéren történik, 10 órától 16 óráig.

A hőségriadó idején az Önkormányzat valamint a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatai Miskolcon a lakosság védelme érdekében a mai nap folyamán is az alábbi intézkedésekkel enyhítik a hőséget. (Az intézkedéseket a hőség idején folyamatosan fenntartjuk.)

Locsolás

A locsolóautók vizet permeteznek az aszfaltra és a burkolatra a város számos részén.

Útvonaluk 11.00 és 19.00 óra között:

1.: Belváros

2.: Győri kapu- Árpád út oda-vissza irány

3.: Avas városrész

4.: Szeles u.- Corvin u.- Csabai kapu oda-vissza irány

Szökőkutak

A városban az összes szökőkút működik a hőségriadó ideje alatt 11.00- 21.00 óra között.

Közterületi ivókutak

Városszerte, a vízosztás megjelölt helyszínei mellett több ivókútból is enyhíthetik szomjukat a városlakók, ezek az alábbi helyszíneken találhatók, a MIVÍZ üzemeltetésében:

LÁÉV Kisvasút Lillafüred: 1 db

Csanyik- völgy Majális park (szánkópálya, kosárlabdapálya, játszótér): 3 db

Hejőliget (Liget 3 db+tapolcai buszparkoló 1 db): 4 db

Lillafüred buszvégállomás: 1 db

Lillafüred autóparkoló: 1 db

Tapolcai park: 1 db

Árpád u.- Kurucz u. játszótér: 1 db

a Városgazda üzemeltetésében:

Városház tér

Centrum Áruház

Szinva terasz

Hajós- Pattantyús játszótér

A Barlangfürdő este 19.00 óráig tart nyitva, hangosbemondóban folyamatosan figyelmeztetik a vendégeket a hőségre, valamint számos helyen vízadó automatát helyeztek el műanyag poharakkal.

A Selyemréti Strandfürdő szintén este 7-ig fogadja a hűsölni vágyókat, a diósgyőri Várfürdő pedig hétköznap este 6-ig, hétvégén pedig este 7-ig tart nyitva, de reggel 6 órától 8-ig lehetőség van hajnali úszásra is.

A Barlang Aquaterápián 2 db vízadó automatát helyeztek el, hogy a vendégek/betegek folyadékellátása folyamatos legyen; a kiürült palackokat igény szerint a karsztforrás vizével pótolják, a gyógymasszőrök ruházata is az időjáráshoz igazodik. A vendégek/betegek számára napernyővel védett, padokkal és asztallal ellátott várót alakítottak ki az udvaron.

Az MVK Zrt. folyamatosan méri a villamossín hőmérsékletét lézeres hőmérővel, de a nagy hőségre való tekintettel már a délelőtt folyamán 11-órától várható locsolás, akkor már a sínhőmérséklet várhatóan 50 C felett lesz.

Az autóbuszvezetők, és villamoskocsi-vezetők munkájuk során formaruhát viselnek, részükre a nyár folyamán könnyített viseletet tesz lehetővé a társaság, ami azt jelenti, hogy hosszú nadrág és ing helyett bermudanadrágot és teniszinget viselhetnek. A társaság minden járművezetőnek, valamint a jegyellenőröknek valamennyi végállomáson hideg szódát biztosít.

A mai napon 28 darab Neoplan típusú autóbusz volt forgalomban, különböző vonalakon (1-es, 2-es, 3-as, 4-es, 8-as, 12-es, 14-es, 21-es, 32-es, 35-ös). A klímaberendezések 24 C fok felett automatikusan bekapcsolnak, a klímaberendezés hatékonyságát azonban a hőség, valamint az ajtók nyitása csökkenti.

A következő napok forróságában is enyhülést jelenthetnek azok a városban található, légkondicionált nyilvános helyek, bevásárlóközpontok, nagyobb áruházak, ahová hűsölni betérhetnek az arra járók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában