Helyi közélet

2012.07.16. 15:10

Időjárás-jelentés

Budapest, 2012. július 16., hétfő (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2012. július 16., hétfő (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Az időjárási helyzet Európában

Európa északi részén, valamint a Fekete-tenger térsége fölött ciklonok örvénylenek. Emiatt arrafelé gyakran erősen felhős az ég, csak rövid időre süt ki a nap, és több helyen fordul elő eső, zápor, néhol zivatar is kialakul. Dél-Európa és a Kelet-európai-síkság déli tájainak időjárását döntően anticiklon határozza meg. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északnyugati vidékén többnyire 14 és 24, ugyanakkor délen és keleten 25 és 34 fok között változik. A Pireneusi-félszigeten és a Balkán-félszigeten a délutáni órákra 35, 40 fok közé melegszik fel a levegő. Kedd estig a Kárpát-medence fölé északnyugat felől váltakozó nedvességtartalmú, továbbra is hűvös levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Nyugaton felszakadozik, keleten átmenetileg megnövekszik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre mindenütt számíthatunk. Kezdetben főként az ország középső részén, majd a keleti, északkeleti tájakon várható zápor, északkeleten néhol zivatar is lehet. Éjszaka kevés lesz a felhő, északkeleten egy-egy zápor még előfordulhat. Kedden északnyugat felől átmenetileg ismét erősen megnövekszik a felhőzet, számíthatunk többórás napsütésre. Szórványosan valószínű zápor, elsősorban északon egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati szél a nappali órákban többfelé megerősödik, néhol, illetve zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 21, 26 fok között várható.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában