Helyi közélet

2012.07.21. 13:40

„Műtűzvész” a hernádvécsei könyvtárban

Hernádvécse - Az oktatási intézményekkel kapcsolatos tűzoltási feladatok, életmentések és a beavatkozás szervezésének gyakorlása érdekében a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat ellenőrző gyakorlatot szervezett július 16-án.

Hernádvécse - Az oktatási intézményekkel kapcsolatos tűzoltási feladatok, életmentések és a beavatkozás szervezésének gyakorlása érdekében a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat ellenőrző gyakorlatot szervezett július 16-án.A gyakorlat feltételezése szerint – vélelmezetten tűzveszélyes tevékenység végzése miatt – tűz ütött ki a hernádvécsei általános iskola könyvtárában, amely a nagy mennyiségű éghető anyag miatt gyorsan terjedt. A nyári szünet miatt az iskolában gyermekek és pedagógusok nem tartózkodtak, viszont a most zajló felújítási munkálatok miatt az épületben dolgozó karbantartók feltehetően életveszélynek voltak kitéve, közülük ketten nem tudtak kimenekülni az épületből.

A helyszínre nagy erőkkel vonultak az encsi tűzoltók. Az oltásvezető megfelelően választotta meg az alkalmazandó tűzoltás-taktikát, a két eltűnt, sérült személyt perceken belül megtalálták és szakszerűen kimenekítették, a tűz terjedését megakadályozták. A beavatkozást és a tájékozódást nehezítette, hogy a tűzoltóknak életszerű környezetben – füstgép segítségével termelt –, erős füstképződés miatt légzésvédő eszközök használatával kellett végrehajtaniuk a feladatot. A gyakorlatot a helyszínen a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vezetője és a Megyei Tűzoltósági Főfelügyelőség munkatársa ellenőrizte, végrehajtását jól megfeleltre értékelték.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában