Helyi közélet

2012.07.31. 15:22

Bírálja az MSZP az egészségügy átalakítását

Borsod-Abaúj-Zemplén - „Úgy védte meg Borsodban az egészségügyet a Fidesz, hogy szétverte azt” - e véleményének adott hangot keddi sajtótájékoztatóján Lukács András, a megyei közgyűlés szocialista frakcióvezetője.

Borsod-Abaúj-Zemplén - „Úgy védte meg Borsodban az egészségügyet a Fidesz, hogy szétverte azt” - e véleményének adott hangot keddi sajtótájékoztatóján Lukács András, a megyei közgyűlés szocialista frakcióvezetője.Emlékeztetett arra: 2004 és 2008 között sorra hiúsultak meg az egyást követő tárcavezetők egézségügyi struktúraátalakító tervei, miképp a 300 forintos vizitdíjat is megbuktatta a Fidesz. Az a párt, amely 2010-ben az egészségügy megmentésével kampányolt. A tények azonban azt mutatják, hogy a betegektől „szabadították meg” az egészségügyet (értsük ez alatt, hogy több megyénkbeli kórházban megszűnt az aktív ellátás): amit tettek az nem a fejlődést és a betegbiztonságot szolgálja - állítja a frakcióvezető. Véleménye szerint ezt támasztják alá a költségvetési adatok is: az Egészségbizotsítási Alap keretösszegéül 60 milliárd forinttal kevesebbet irányoztak elő 2013-ra az ideihez képest, s a gyógyszerkasszát is 79 milliárddal kívánják csökkenteni. Nyeste László mezőkövesdi önkormányzati képviselő az MSZP megyei alelnöke azt ecsetelte: a kövesdi kórházaz érintő változás az egész városra és környékére nézve hátrányos.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában