Helyi közélet

2012.07.30. 15:58

A vasárnapi vihar az ivóvíz szolgáltatást is befolyásolja - Közlemény

Miskolc - A vasárnap este, éjszaka rövid időn belül lehullott, rendkívüli intenzitású, jelentős mennyiségű csapadék három ivóvíztermelő forrásnál is időszakos vízminőség romlást eredményezett a Bükkben.

Miskolc - A vasárnap este, éjszaka rövid időn belül lehullott, rendkívüli intenzitású, jelentős mennyiségű csapadék három ivóvíztermelő forrásnál is időszakos vízminőség romlást eredményezett a Bükkben.A MIVÍZ Kft. ivóvíz minőségi monitoring rendszere ezt időben észlelte és az érintett víztermelési objektumok az ivóvíztermelésből kizárásra kerültek. Ennek hatására Lillafüreden jelenleg folyamatban van az ivóvíz szolgáltatás helyreállítása, Felsőhámor és Alsóhámor vízellátása pedig nyomáscsökkentéssel oldható meg.

Az ivóvíz szolgáltatás teljes körűvé tételéről az ivóvíztermelő forrásból vett vízminták előírt, kötelező laborvizsgálati eredményei döntenek. Amennyiben a vízminták az előírásoknak megfelelők, úgy helyreáll az ivóvíz szolgáltatás az érintett területeken, az ivóvízellátásba bekapcsolják a jelenleg kizárt három bükki ivóvíztermelő forrást is, aminek következtében az érintett területen a nyomáscsökkenés megszűnik.

Addig a MIVÍZ Kft. lajtoskocsikkal végzi a Szinva forrásnál található ivóvíztároló medence feltöltését, folyamatos szinten tartását, amelyből a nyomáscsökkentett ivóvíz szolgáltatást igyekszik biztosítani az adott területen.

A MIVÍZ Kft. az ivóvíz ellátás teljes visszaállításáig kéri az érintett fogyasztók megértését, türelmét, az érintett területen az ivóvízzel való takarékoskodást.

A tartalék ivóvízmedencéből szolgáltatott vezetékes ivóvíz minősége Felső- és Alsóhámorban is kifogástalan, és ez jellemző a város egész területének ivóvizes szolgáltatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában