Helyi közélet

2012.06.21. 15:13

Szakszervezetbe tömörülő közmunkások

Miskolc - Ősszel indul a tagtoborzás a most alakult érdekképviseletnél.

Miskolc - Ősszel indul a tagtoborzás a most alakult érdekképviseletnél.Az elmúlt két évben a kormány mindent megtett a legkiszolgáltatottabbak ellehetetlenítése érdekében, mondta Gúr Nándor, az MSZP országos alelnöke. A közeljövőben életbe lépő új munka törvénykönyve is olyan szabályokat vezet be, ami hátrányosan érinti a dolgozókat. Példaként a pótlékokat és a pótszabadságokat említette – délutános pótlék megszűnik, az eddigi 50 százalékos, vagy annál magasabb éjszakai pótlék harminc százalékra zsugorodik, míg az alapszabadságba nem épülnek bele a munkaviszonytól, annak hosszától függő pótszabadságok.

A legkiszolgáltatottabbakon próbál segíteni az a szakszervezet, amelyet most alapított meg Komjáti Imre, a Munkát Kenyeret Egyesület elnöke, aki kifejtette: a vállaltan MSZP-közeli szakszervezet nyíltan baloldali értékeket vall, és a közmunka világában dolgozó 200 ezer ember érdekképviseletét tűzte ki célul. „Kormányprogram lett az arrogancia, a cinizmus és az aljasság”, mondta Komjáti Imre, utalva arra, hogy a politikai elit lustának és ostobának tartja az elesetteket. Az érdekképviselet egyik hosszú távú célja, hogy a 47 ezer forintos közmunkabért legalább a minimálbér szintjére emeljék. Komjáti Imrétől úgy tudjuk az új szakszervezet tagtoborzása országszerte ősszel indul.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában