Helyi közélet

2012.06.12. 15:59

Rakéták a gumigyárban Abaújszántón

Abaújszántó - Nyolc darab páncélelhárító rakétát fordított ki az árokásó gép kanala kedden reggel Abaújszántón.

Abaújszántó - Nyolc darab páncélelhárító rakétát fordított ki az árokásó gép kanala kedden reggel Abaújszántón.A gumigyár korábbi telephelyén, ami ma önkormányzati tulajdonban van, a közmunkások disznóólat építettek, ennek víz- és szennyvízelvezetéséhez ástak árkot, amikor a feltehetőleg második világháborúból hátramaradt hadieszközöket megtalálták. Azonnal leállították a munkát, és értesítették a tűzszerészeket, akik éppen a megyében tartózkodtak, így hamar a helyszínre érkeztek.

A rendőrség a körbekerített területre vezető utat lezárta, és ellenőrizte a telephelyhez közel lévő két lakóházat, ahol akkor éppen senki sem tartózkodott otthon. Amikor az ott élők hazafelé tartottak, megkérték őket, hogy amíg a tűzszerészek nem végezne, nem menjenek haza. A házakban élő tizenegy ember tudomásul vette a figyelmeztetést, és távol maradt otthonától. A tűzszerészekhez reggel kilenc óra körül érkezett a bejelentés, és egész nap folyt a további halálos kincsek utáni kutatás. Ennek eredményeként a nyolc páncélelhárító rakétán kívül előkerült egy hajtómű, 15 kiló gyalogsági lőszer, három kézigránát, egy kilogramm jelzőrakéta, és fél kiló kézigránát gyutacs, ám a keresés még folytatódik. A lakókat délután visszaengedték a házaikba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában