Helyi közélet

2012.06.13. 17:03

Pénteken valami történni fog, vagy nem

Miskolc - Március végén ígérte az alpolgármester az eredeti állapot visszaállítását. Pénteken van a határidő.

Miskolc - Március végén ígérte az alpolgármester az eredeti állapot visszaállítását. Pénteken van a határidő.Március végén a Zoltán utcai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában tartott lakossági fórumot dr. Zsiga Marcell Miskolc alpolgármestere, önkormányzati képviselő. Mint arról akkor több alkalommal is beszámoltunk, az összejövetelt a Győri kapuban élők kezdeményezték annak kapcsán, hogy lassan két esztendeje, a Zöld Nyíl villamos projekt startja után elviselhetetlen módon megnövekedett a környéken a forgalom, amely elmondásuk szerint negatív folyamatokat indított el a városrészben.

"2010-ben azt ígértem, hogy az Andor utcát egy forgalomcsillapított, virágosított utcává fogom tenni." - mondta akkor dr. Zsiga Marcell Miskolc alpolgármestere, önkormányzati képviselő. "Ezt az ígéretemet szeretném megtartani! Dr. Kriza Ákos polgármester úrral egyeztettem az ügyben; azt beszéltük meg, hogy ahogy az iskolai szünet megkezdődik – azaz június 15-én – akkora várható az a munkafázis a Zöld Nyíllal és az Andor utcai építkezéssel kapcsolatban, hogy a Károly utcától ismét megfordítjuk a forgalmi rendet úgy, ahogy eredetileg volt."

A pukli eltűnt, de...

De vissza a jelenbe! Szerda délben végigautóztunk a Görögszőlő-, Andor-, Kőporos utcákon egészen a Thököly - Vologda kereszteződéséig, hogy két nappal a vakáció előtt lássuk, hogy miként is áll a beruházás. Nos, annyi mindenképpen megállapítható, hogy a kivitelező levonult a szakaszról, az aszfaltozás elkészült. Nem mellékesen egyébként az általunk bejárt szakasz tulajdonképpen öt építési szakaszt is érint.

Az 5. szakasz ugyanis az Ilona utcától halad a Kőporos utcáig, de ez még nem készült el, mint ahogyan a korábbi tervek szerint a Vologda és a Kőporos utcai jelzőlámpa sem. A 6-7-8-9 szakaszra tervmódosítást kért a város, ugyanis a Kőporos út, József és Béla utak közötti szakaszon olyan mértékben leromlott korábban a burkolat állapota, hogy a kerékpárút létrehozása a burkolat javítása nélkül nem volt lehetséges. A Kőporos úton található burkolati deformációt, puklit eltüntették. Ugyanakkor ezen a szakaszon az eredetileg egy oldalra tervezett két sáv a módosítás után az úttest két oldalán halad.

Ismét vissza az Andor utcába! A kivitelező tehát levonult, és az aszfaltozás letudva, azonban az útburkolati jelek szerda délig nem lettek felfestve. Mindezzel és a március végi ígérettel kapcsolatban bátorkodtunk megkérdezni a városházát, hogy pénteken valóban visszaáll-e az eredeti forgalmi rend? Kérdésünkre Dobos Tímea, Miskolc szóvivője annyit válaszolt, hogy "közleményt kap róla mindenki."

Mi meg legfeljebb pénteken ismét megnézzük a helyszínt.

ÉM-JLI


Miskolc – Csütörtökön a Zoltán utcai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában tartott lakossági fórumot dr. Zsiga Marcell Miskolc alpolgármestere, önkormányzati képviselő.

Miskolc – A dr. Zsiga Marcell önkormányzati képviselő által vezetett eseményt – mint arról már beszámoltunk – , azért kezdeményezték a Győri kapuban élők, mert szerintük a környék közlekedési helyzete immár második esztendeje elviselhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában