Helyi közélet

2012.06.08. 15:21

Operafesztivál - Összművészet: a téma a lélek

Miskolc - Lélektan Puccini + összművészet: ez a címe az operafesztivál egyik kísérőprogramjának, amely szombaton este 10 órakor kezdődik a Zenepalota átriumában.

Miskolc - Lélektan Puccini + összművészet: ez a címe az operafesztivál egyik kísérőprogramjának, amely szombaton este 10 órakor kezdődik a Zenepalota átriumában.– Egy nagyon különleges programról van szó – mondta Bán Ildikó, a képzetTtársítás szabad társulás vezetője. Összeművészeti program, amelyben a kép, a zene és a tánc egyensúlyba kerül, magyarázza. Olyan művészeti összefogás lesz, amikor a különböző területen alkotó művészek megpróbálnak egymást nem elnyomva, egymás mellett alkotni. Mégpedig úgy, hogy korábban nem beszéltek egymással, nem ismerik egymást, szombaton este 7-kor fognak megismerkedni.

Bán Ildikó magyarázza, kiderül, a zenének van némi irányító szerepe – Puccini Toscájából szólalnak meg hangok, de az ének nélkül – ezzel párhuzamosan hallható majd Vass Tibor költő hangimprovizációja. Bekapcsolódik majd a tánc, a zene is. Mindez nagyjából 30-40 percig tart majd.

Kérdezzük, hogy a Tosca lesz-e, ami összeköti őket, de Ildikó szerint nem: a lélektan. Magát az érzést próbálják meg leképezni, megtudni, hogy mely művészből mit hoz ki egy-egy téma. Erre lesz érdekes kísérlet az éjszaka.

ÉM-HM


Résztvevők

Gyenis Tibor képzőművész, Vass Tibor költő, Bocsi Eszter táncművész, Takács Tímea táncművész, Vajda Barnabás hegedűművész, Mohás Mónika zongoraművész, a Búza téri tehetséggondozó program diákjai, Koczán Martin fénytechnikus és Koczán Blanka sminkes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában