Helyi közélet

2012.06.14. 12:11

Múzeumok Éjszakája 2012: "A vasút rejtett arca"

Miskolc - A Múzeumok Éjszakája idei rendezvénysorozatában a MÁV 138 éves miskolci Fűtőháza is megnyitja kapuit június 16-án, szombaton.

Miskolc - A Múzeumok Éjszakája idei rendezvénysorozatában a MÁV 138 éves miskolci Fűtőháza is megnyitja kapuit június 16-án, szombaton.

 "A vasút rejtett arca" címmel a miskolci Fűtőházon keresztül a vasút életébe is betekintést nyújtanak szombaton a szervezők. Aki ellátogat a Fűtőházba jármű bemutató (dízel-, villamos mozdonyok, személykocsik) mellett láthatja a kerékpár süllyesztő berendezés használatát, a járművek emelését. De sétálhatunk a motorszerelő műhelyben és megismerkedhetünk a mozdonyfordító koronggal. Sőt! Megtudhatjuk, hogy mit lát a mozdonyvezető egy virtuális vasúti pályán.

A rendezvény ideje alatt fotók és különböző érdekes dokumentumok tekinthetőek meg a Fűtőház történetéről, és a LÁEV kisvasút életéből. Az esemény június 16-án (szombat) 12-22 óráig látogatható - díjmentesen!

A Fűtőház (Miskolc, Kinizsi u. 21.) a személyi bejáraton keresztül közelíthető meg: a látogatói csoportok 12 órától 30 percenként indulnak. Ugyanakkor a Tiszai pályaudvarról 2 óránként különvonat indul a Fűtőházhoz. Az első vonat a tervek szerint 12 órakor startol.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában