Helyi közélet

2012.06.26. 14:18

"Leomlásra tennék inkább, jobb az esélye"

Miskolc - Több, mint két esztendeje szakadt le a padka a Hámori tó mellett, azonban a helyzet azóta is változatlan...

Miskolc - Több, mint két esztendeje szakadt le a padka a Hámori tó mellett, azonban a helyzet azóta is változatlan..."Időről-időre olvasható a Garadna-völgyi útra vonatkozó kitétel - "2513. sz. út 0+250-0+300 km szelvény között a sz. sz. baloldalon padkaleszakadás miatt félpályás útlezárás, Felsőhámor után. Félpálya lezárva: 2010.05.16. 08.00" - a helyzet azonban immár két éve továbbra is változatlan. Lesz-e, várható-e belátható időn belül érdemi változás, vagy adott alkalommal az egész útszakasz belecsusszanhat a Hámori-tóba?" - kérdezi Olvasónk.

Nos, a kérdést - úgy ahogyan korábban is - e-mailban továbbítottuk a Magyar Közútnak, azonban nagy reményt nem fűzünk hozzá, hogy válaszolnak is nekünk, hiszen korábban több alkalommal is próbálkoztunk (más ügyben is), azonban választ nem kaptunk.

Hamarosan kitakarítják

Egy másik Agóra tag Olvasónk a következőket írta a témával kapcsolatban lapunk e-mailos fórumában: "Az alámosott részen, illetve a Lencsés felől lejövő erdészeti útnál fog újra leszakadni, objektív okok miatt. 2010-ben az árvíz előtti időktől ott van a törmelék, avar, és immáron növényzet is a lefolyókban útban. Van, ahol termetes kődarab is erősíti a természetes gátat. Emiatt, kb 100-150m hosszon kétfelé tud az útról és az útra a hegyről érkező csapadék lefolyni: a fent említett két végén. Közútkezelői válasz szerint 2010 tavaszán hamarosan kitakarítják. Szóval én ha tétre menne, a leomlásra tennék inkább, jobb az esélye." - írja Olvasónk.


Miskolc – Nem mindennapi látványt nyújt a Palotaszálló szomszédságában a lillafüredi vízesés, amely némi túlzással a híres Niagara vízesést juttatja a turisták eszébe. A Bükkben járva ennek igen, másnak viszont nem nagyon lehet örülni… 

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában