Helyi közélet

2012.06.29. 09:56

Jegyzet: Árfolyamok

<em>Emlékszem, néhány évvel ezelőtt maximum azért izgatott a forint árfolyama, hogy vajh’ ugyanúgy 35 forint környékén kapok-e kunát a horvátországi nyaralás idején, mint korábban</em>. <strong>Uri Mariann jegyzete</strong>.

Emlékszem, néhány évvel ezelőtt maximum azért izgatott a forint árfolyama, hogy vajh’ ugyanúgy 35 forint környékén kapok-e kunát a horvátországi nyaralás idején, mint korábban. Uri Mariann jegyzete.Illetve hogy járok jobban: ha itthon, vagy a határnál váltom át azt az összeget, ami a horvát autópályák díjának kifizetéséhez kell? Aztán a kuna árfolyama szép lassan feljebb kúszott, s elérte, majd át is lépte a 38 forintot. Ekkorra azonban már rég nem ez volt a legnagyobb problémám, sokkal jobban izgatott az őrült tempóban száguldó svájci frank.

Természetesen jól tudtam, hogy a devizában felvett lakáshitel árfolyama nem kőbe vésett, bebetonozottnak meg pláne nem mondható, de arra azért kevesen gondoltak a válság beköszöntekor, hogy nem elég a saját bajunk, minket minden húz. Lefelé. Legyen szó a görögök nehéz helyzetéről, vagy az euróövezet esetleges felbomlásáról, ne adj isten kiváló politikusaink elszólásáról. Az eredmény pedig: a magyar lakáshitelesek pénztárcájánál érzékenyebb mutatót nehezen találni.

S hogy ez a mutató merre leng ki a jövőben, az nem rajtunk múlik. Így csak szurkolni tudunk, hogy sikeres legyen az EU-csúcs, illetve gyors legyen az IMF-hitelről folytatandó tárgyalás, mert akkor talán – évek óta először – fellélegezhetünk... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában