Helyi közélet

2012.06.13. 10:28

Elriasztó – betörtek és már menekülhettek is a parasznyai tolvajok

Kazincbarcika -  Az elmúlt napokban két közintézménybe is betörtek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a kazincbarcikai elkövető bíróság elé állt, míg a rövid idő alatt rendőrkézre került parasznyai tolvajokat a riasztó ijesztette el.

Kazincbarcika -  Az elmúlt napokban két közintézménybe is betörtek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a kazincbarcikai elkövető bíróság elé állt, míg a rövid idő alatt rendőrkézre került parasznyai tolvajokat a riasztó ijesztette el. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés, hogy egy parasznyai közintézmény udvarán parkoló tehergépkocsit megrongáltak a levágott kábeleit pedig ellopták. A hatósági helyszíni szemle során kiderült, hogy az épületbe is behatoltak a tolvajok, akik onnan nem vittek el semmit, mert közben megszólalt a riasztóberendezés.

Az információ gyűjtés eredményeként a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatóvá vált egy férfi és annak fiatalkorú társa. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást az ügyben.

Álbiztonsági őr volt a „pókember”

Mint ahogy arról már beszámoltunk az elmúlt hét végén a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőreinek feltűnt, hogy az egyik közintézmény - felújítás miatt felállított – állványzatáról egy férfi mászik le, aki a rendőrök kérdésére elmondta, hogy ő a biztonsági őr. Amint viszont leért, futni kezdett a hóna alatt tartott síkképernyős monitorral. Nem jutott messzire, ugyanis a Jószerencsét úton elfogták a rendőrök. A bűnügyi őrizetbe vett 50 éves kazincbarcikai férfi rendőrségi elszámoltatása során többek között elmondta, hogy a megelőző napokban már háromszor járt az épületben, amikor is laptopot, monitorokat, rádiókat, és vérnyomásmérőt tulajdonított el. Az értékes elektronikai eszközökön szinte fillérekért, egy-két ezer forintért adott túl. A rendőrség miután elfogta a gyanúsítottat, aki gyorsított eljárás keretében állt bíróság elé üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás bűntett miatt. A taláros testület egy év elzárásra ítélte a vádlottat két évre felfüggesztve a büntetés végrehajtását.

Információs háttér:

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a különböző riasztórendszerek használata kifizetődő, már csak azért is, mert az „elkerült bajokból tevődik össze a boldogság”. A védelmi feladatokat ellátó berendezések legfőbb feladata a behatoló érzékelése és elriasztása. A biztosított objektumokat riasztók érzékelői őrzik, melyek a területre történő behatoláskor jelet továbbítanak a riasztóközpontba. Így biztosítva a rendőrség hatékony és gyors fellépésének lehetőségét.

- A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában