Helyi közélet

2012.06.22. 17:27

A szerződést felbontották, az elnök lemondott

Miskolc - A város felmondta a szerződést a Görömbölyi Kulturális Egyesülettel, amely visszautasítja az indokokat.

Miskolc - A város felmondta a szerződést a Görömbölyi Kulturális Egyesülettel, amely visszautasítja az indokokat.A csütörtöki testületi ülésen arról döntöttek a képviselők, hogy felbontják a közművelődési szerződést a Görömbölyi Kulturális Egyesülettel. Kötöttek egy újat, illetve az épület és a helyi kulturális élet a Miskolci Kulturális Központhoz került. Dr. Nehéz Károly fideszes képviselő, a testületi ülésen, élesen bírálta az egyesület munkáját, szerinte ugyanis az egyesület jogtalanul használja az ingatlant.

A Görömbölyi Kulturális Egyesület erre közleményben reagált pénteken: „Az ügyvivő vezetőség egyhangúlag visszautasítja dr. Nehéz Károly görömbölyi önkormányzati képviselő nagy nyilvánosság előtt elmondott azon rágalmait, hogy az intézményt 1998-ban újjáépítő, több mint 600 fős tagsággal rendelkező civil szervezet (amely az Ő megfogalmazása szerint magán egyesület /?/) törvénytelenül gazdálkodott, és jogtalanul használta a közösségi házat. Az önkormányzat 2011-ben csökkentette a közművelődési megállapodásban rögzített céltámogatását, 2012-ben pedig megvonta. Ennek ellenére az egyesület tagdíjakból, pályázati forrásokból, a lakosság támogatásából kiemelkedő színvonalon működtette az intézményt...A rendkívüli helyzetre való tekintettel Borkutiné Murányi Mária az egyesület alapító elnöke – aki 20 évig állt a közösség élén – lemondott.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában