Helyi közélet

2012.06.19. 16:18

A diszkriminációs panaszokat várja a referens

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az elmúlt másfél évben megyénkből 86 panasz került az Egyenlő Bánásmód Hatósága elé.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az elmúlt másfél évben megyénkből 86 panasz került az Egyenlő Bánásmód Hatósága elé.Az uniós csatlakozás évében alakult meg az Egyenlő Bánásmód Hatósága, amely 2009-ben támogatást nyert, többek között megyei egyenlőbánásmód referensi hálózat létrehozására. Dr. Hronszky Regina miskolci és kistérségi referens keddi sajtótájékoztatóján elmondta: 2009. szeptember 1-től nyújt diszkriminációs jogorvoslati lehetőséget a megye lakosainak. A panaszok negyede egyezséggel, míg 23 százalékuk jogsértést megállapító határozattal zárult.

A referens elmondta: a panaszok vizsgálatakor gyakran kiderül az is, hogy nem szándékos diszkrimináció, hanem a jogtudatosság hiánya eredményezi a hátrányos megkülönböztetést. Dr. Hronszky Regina tapasztalatai alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt két évben a nemzeti és etnikai kisebbséghez való tartozás mint védett tulajdonsággal kapcsolatban, valamint egészségi állapottal és fogyatékossággal összefüggésben sérült legtöbbször - a panaszok közel 70 százalékában - az egyenlő bánásmódhoz fűződő jog, a panaszok

egyötödében pedig halmozott diszkrimináció jelent meg.

Ügyfélfogadás helyszíne: BOKIK; 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1. I/109.

Ügyfélfogadás ideje: Kedd 13.30 - 17.30.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában