Helyi közélet

2012.05.11. 13:47

Nehéz pályán a Kerékpáros Iskola Kupa

Miskolc - Az évtizedes hagyományokra visszatekintő Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság május 10-én rendezte meg a miskolci KRESZ-parkban.

Miskolc - Az évtizedes hagyományokra visszatekintő Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság május 10-én rendezte meg a miskolci KRESZ-parkban. A bringás viadalon 40 iskolás mérte össze tudását, akik közül a legjobb lány és fiú versenyző képviselheti megyénket az országos megmérettetésen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vetélkedőn a területi versenyekről továbbjutott tanulók vettek részt, szám szerint negyvenen. Az Iskola Kupa KRESZ elméleti részből, ügyességi és szabályossági pálya teljesítéséből állt. Az értékelés során az érhette el a jobb helyezést, akinek minél kevesebb hibapontja volt.

A megyei vetélkedő díjazása egyéni fiú, valamint lány kategóriában történt, az első három helyezett tárgyjutalomban részesült. A legjobb lány és fiú versenyző a május 30 - június 1 között Egerben megrendezendő országos döntőn képviselheti majd megyénket.

Eredmények:

Lányok:

1. Oláh Alexandra, Sajóbábonyi Általános Iskola

2. Kalász Réka, Szendrői Apáczai Csere János Ált. Isk.

3. Juhász Dóra, Szendrői Apáczai Csere János Ált. Isk.

Fiúk:

1. Juhász Levente, Sajóbábonyi Általános Iskola

2. Pokol Nándor, Kazincbarcikai Pollack Mihály Ált. Isk.

3. Bárdos Márk, Sajóbábonyi Ált. Isk.

Információs háttér:

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság megalakulásától kezdve szem előtt tartja a gyermekbalesetek, illetve a kerékpárosok fokozottabb védelmét. Ezért az általuk okozott, illetve elszenvedett balesetek megelőzése érdekében minden évben meghirdeti a Kerékpáros Iskola Kupát.

A program felmenő rendszerű, melyen az általános iskolák felső tagozatos diákjai vesznek részt. A területi balesetmegelőzési bizottságok tartják a kapcsolatot az iskolákkal, és bonyolítják le a területi versenyeket, amelyeket egyéni kategóriában szerveznek. Az ott elért eredmények alapján a rendőrkapitányságok két-két lány és fiú versenyzőt nevezhettek a megyei versenyre.

- B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában