Helyi közélet

2012.04.16. 14:49

Négy ország – egy nemzet

Sátoraljaújhely - Felvidéki, erdélyi és vajdasági diákoknak rendez ifjúsági tábort Sátoraljaújhely.

Sátoraljaújhely - Felvidéki, erdélyi és vajdasági diákoknak rendez ifjúsági tábort Sátoraljaújhely.

Négy ország – egy nemzet, ezt a címet viseli az az ifjúsági tábor, amelyet május 21-26. között rendeznek meg Sátoraljaújhelyen, a Várhegy üdülőben.

Folytatás

- Ez tulajdonképpen a folytatása egy tavaly elkezdett folyamatnak – mondja Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. – Akkor a romániai Sóváradról érkeztek hozzánk diákok, hogy egy pár napot eltöltsenek Újhelyen. A tábor annyira jól sikerült, hogy úgy döntöttünk, idén is megrendezzük, de nem csupán az erdélyi sóváradiaknak, hanem idén a Vajdaságból Óbecséről és a Felvidékről, Borsiból is vendégül látunk diákokat. A három településről érkezett diákok itt találkozhatnak a sátoraljaújhelyi társaikkal, hogy az együtt töltött hat nap alatt minél alaposabban megismerhessék egymás életét.

Szamosvölgyi Péter elmondta, a hazai „színeket” Sátoraljaújhelyben iskolába járó felső tagozatos általános iskolások közül választják ki pályázat alapján. A pályázatokat a polgármesteri hivatal titkárságára várják április 25-ig. Maximum egy A/4-es oldal terjedelemben a következő kérdésekre várják a választ: Mit jelent a pályázó számára a Magyarországon és az ún. „elcsatolt” részeken élő magyar-magyar fiatalok kapcsolata? Milyen programon venne részt szívesen táborban? Miért szeretne az ifjúsági táborban részt venni?

A Várhegy üdülő az elmúlt évhez hasonlóan a fő támogatója a tábornak, ami azt jelenti, hogy az üdülő fenntartói vállalják a sz6állás és az étkeztetés költségeit valamennyi táborozó számára.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában