Helyi közélet

2012.04.05. 09:17

Abaúj- Hegyközi Iskolaháló a hátrányos gyermekekért

Abaújszántó - Hat általános iskola és tíz óvoda nevelőtestülete fogott össze, hogy pályázat keretében „ hálót szőjenek” a leghátrányosabb kistérség halmozottan hátrányos helyzetű gyermekei köré.

Abaújszántó - Hat általános iskola és tíz óvoda nevelőtestülete fogott össze, hogy pályázat keretében „ hálót szőjenek” a leghátrányosabb kistérség halmozottan hátrányos helyzetű gyermekei köré. A nyertes program keretében 33 féle iskolai és egy óvodai projekt készült, melyet az együttműködő intézmények nevelői dolgoztak ki. Az egyes iskolák érdeklődésüknek célkitűzéseinek megfelelően választottak a kidolgozott projektek közül. Így március elejétől összesen 96 iskolai és 10 óvodai munkacsoportban kezdődött meg a program végrehajtása. A projektek egy részének lebonyolítása iskolai keretben, más programoké kistérségi keretben történik. A tanulók a munkacsoportokban foglalkoznak a mindennapi életben jól hasznosítható matematikával, idegen nyelvvel, fejlesztik informatikai tudásukat, foglalkoznak az életvitelhez kapcsolódó ismeretekkel, tanulnak háztartás vezetést.

A közös programokat megosztják egymás között az intézmények. A Család - Iskola program keretében Ki mit tud?- ra várják a résztvevő iskolák tanulóit és szüleiket Göncön és Abaújszántón. A Sport – Család – Egészség programban szülők és gyerekek mérhetik össze ügyességüket Boldogkőváralján és Hidasnémetiben.

A helytörténeti program pedig „Abaúj gyöngyszemei” címmel az Abaúj- Hegyközi Kistérségről szól. A résztvevő diákok kisvonatos romantikus kirándulás keretében mutatják be egymásnak saját településük épített és természetei értékeit. A gyűjtött anyagból színes kiadványt készítenek, hogy ezzel is felkeltsék az ide látogatók figyelmét a térség értékei iránt.

Az Iskolaháló program lebonyolításától a pedagógusok azt várják, hogy növeli a HHH tanulók iskolai sikerességét, a szülőkkel való kapcsolattartás intenzívebbé válik, a nevelési – oktatási intézmények összefogásával erősödik a támogató társadalmi háttér.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában