Helyi közélet

2012.03.06. 10:31

Volt fegyőrére támadt – éveket ülhet érte

Szerencs, Taktaharkány - „Ne csak a BV-ben legyél kemény!”, szólt az őrnek, majd hozzálátott, hogy „lejátssza” a történteket.

Szerencs, Taktaharkány - „Ne csak a BV-ben legyél kemény!”, szólt az őrnek, majd hozzálátott, hogy „lejátssza” a történteket.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy fiatal férfi ellen a Szerencsi Városi Ügyészség a közelmúltban, a volt fegyőrére támadó férfit három év 10 hónap börtönre ítélte a bíróság, tájékoztatta az Észak- Magyarországot dr. Martossy György főügyészségi osztályvezető ügyész, sajtószóvivő.

A vádlott, aki korábban a miskolci börtönben ült előzetes letartóztatásban, február 4-én, délután négy óra előtt a taktaharkányi vasútállomáson odalépett az ott vonatra várakozó – éppen szolgálatba induló – sértetthez, és számon kérte rajta a korábban vele, mint fogvatartottal szemben tanúsított viselkedését. Nehezményezte, hogy a fegyőr „nem segített neki a kajában”, és felügyelőként a zárkatársak előtt fegyelmezőleg rászólt, amivel a többi rab előtti tekintélyét rontotta. Ezt követően azt mondta az őrnek, hogy ne csak a BV-ben legyen kemény, „játsszák le” a történteket. Az őr próbálta meggyőzni a gyanúsítottat, hogy „ne csináljon hülyeséget”, ám a vádlott „odabent is köcsög voltál, ezért szétverem a fejedet” felkiáltással rátámadt a sértettre, első ütését azonban az időközben helyszínre érkező férfi – szintén börtönőr – elhárította.

Dulakodás alakult ki, a megtámadott őr folyamatosan védekezett, időnként próbált visszaütni, de végül a földre került, ahol a vádlott kétszer arcon rúgta. Időközben több – feltehetően a támadó ismeretsége körébe tartozó – ember érkezett a helyszínre, akik személyazonosságát a nyomozás során nem sikerült beazonosítani, és körbeállták a verekedőket, ám a fegyőrt egyedül kollégája segítette, akinek az kötötte le a figyelmét, hogy az odasereglőket távol tartsa. A megtámadott őrnek végül sikerült feltápászkodnia a földről, ekkor a vádlott – ismerőseivel együtt – elment a helyszínről, de még visszakiabálta, hogy „ennek még lesz folytatása!”

A börtönőr a jobb füle mögött, bal szeme felett, jobb járomív tájékán és orrnyergén szenvedett nyolc napon belüli zúzódásos sérüléseket. A Szerencsi Városi Bíróság a támadót hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, és ezzel halmazatban könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek, s ezért 3 év 10 hónap börtönbüntetéssel sújtotta, két évre a közügyektől is eltiltott, továbbá elrendelte egy korábban kiszabott, de három évre felfüggesztett másfél éves börtönbüntetése végrehajtását.

A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem emelkedett jogerőre, a bíróság azonban elrendelte a vádlott letartóztatását.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában