Helyi közélet

2012.03.28. 12:55

Pesten fogták el a péteri betörőket

Sajószentpéter - Véget ért a sajószentpéteri betörőbanda november óta tartó bujkálása. Rendőrkézen és bíróság előtt az elkövetők.

Sajószentpéter - Véget ért a sajószentpéteri betörőbanda november óta tartó bujkálása. Rendőrkézen és bíróság előtt az elkövetők.

Az elmúlt év novemberében két hét leforgása alatt négy helyi családi házba törtek be ismeretlen tettesek Sajószentpéteren. A helyiségek átkutatását, átforgatását követően általában készpénzt és ékszert zsákmányoltak, előfordult azonban, hogy elektronikai cikkekre is szert tettek. Az elkövetők, miután kiszemelték a prédát, napokon át figyelték azt, az ott lakók szokását, életvitelét próbálták feltérképezni. A betöréseket a kora esti órákra időzítették, és hajtották végre. Általában a hátsó bejáratokon, ablakok befeszítésével jutottak be. A nyomozás kezdetén már feltűnt sajószentpéteri rendőrőrs nyomozóinak, hogy a bűncselekmények elkövetési módja hasonlít, és a látókörükbe került egy elkövetői csapat, akik egyre gyakrabban mutatkoztak együtt, és járták – látszólag céltalanul – a várost autójukkal. Tetten érni egyelőre nem tudták őket, de rendőrök többször is intézkedtek a három helyi férfival szemben. A rendőrőrs nyomozói több portyát is tartottak a városban, illetve nagy erőkkel kutatták az eltulajdonított értékek után is.

Portyázgattak

A betörésekkel gyanúsítható csapat két tagja, egy 31 és egy 22 éves helyi férfi – feltehetően a lebukástól félve – elhagyta a várost, és bujkálni kezdett a hatóság elől. A rendőrőrs nyomozói által időközben beszerzett információk alapján konkrét adatok merültek fel arra, hogy a bűncselekményeket az említett férfiak követhették el. Rejtőzködésük alig egy hete ért véget, ugyanis a sajószentpéteri nyomozók megalapozott információinak köszönhetően Budapesten mindkettőjüket elfogták a rendőrök. A rendőri intézkedés során egyikük más részére kiállított személyi igazolvánnyal is megpróbálta a hatóságot félrevezetni, de sikertelenül. Az elfogott, majd bűnügyi őrizetbe vett, büntetett előéletű, többszörös visszaeső elkövetők előzetes letartóztatását a napokban rendelte el a Kazincbarcikai Városi Bíróság, míg harmadik, 21 éves társuk szabadlábon védekezhet. Az elrendelt előzetes letartóztatás mellett továbbra is folyik a nyomozás a többrendbeli betöréses lopás ügyében.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában