Helyi közélet

2012.03.01. 18:44

„Tulipántok a kis hercegnőnek”

Miskolc - Egy „szál tulipánttal” a Holdviola is hozzájárul a közös segítséghez.

Miskolc - Egy „szál tulipánttal” a Holdviola is hozzájárul a közös segítséghez.

A 2006-ban Miskolcról indult, azóta országos ismert Holdviola zenekar is fellép a daganatos betegségben szenvedő miskolci Matisz Barbika családját segítő jótékonysági koncerten.

- Nagyon megtisztelő számunkra, hogy a szervezők - a Mentor Gimnázium és Szakképző Iskola - úgy gondolták, hogy ránk is számítanak a jótékonysági rendezvényen. Örülünk, hogy a magunk eszközeivel segítséget nyújthatunk Barbika családjának. A Holdviola megalakulása óta nyitott a segítő szándékú események irányában, és sokszor érkezeik hozzánk megkeresés karitatív szervezetektől, alapítványoktól jótékonysági fellépéssel kapcsolatban. Ezeket a felkéréseket és az általuk nyújtható segítséget mindannyian fontosnak tartjuk, és amennyiben a fellépés technikai körülményei, lehetőségei megfelelőek, melléjük állunk. Így volt ez tavaly az Első Miskolci Lions Klub által, a vakok és gyengénlátók orvosi szűrésének támogatására meghirdetett jótékonysági koncerten is, ahol nagy öröm volt a Művészetek Házában telt ház előtt játszani - és bizonnyal most is így lesz. Várunk mindenkit, aki úgy gondolja, hogy a belépő megvásárlásával hozzájárul egy alattomos betegséggel küzdő kislány gyógyulásához, családja anyagi gondjainak enyhítéséhez, miküözben - nem mellékesen - egy jó hangulatú estét tölt el velünk és a többi kiváló fellépővel - mondta a trió vezetője, Gál Lajos.

Hat éve a pályán

A miskolci trió hatéves pályafutása alatt már két arany- és egy platinalemmezzel büszkélkedhet, dalaik és lemezeik állandó szereplői a különböző eladási és slágerlistáknak. Tavaly megkapták a magyar zenész szakma legrangosabb elismerését a Fonogram díjat, novemberben megjelent a budapesti Millenáris Teátrumban rögzített első koncert DVD-jük. A csapat sikeresen ötvözi a magyar népdalokat saját dallam- és szövegvilágával, az általuk elektro-folknak nevezett modern zenei stílusban.

ÉM-SzK


A koncertről

  • Ideje: 2012. március 31-én (szombat)
  • Helye: a Művészetek Háza (annak támogatásával).
  • A koncert mottója: „Tulipántok a kis hercegnőnek!”
  • Fellépők: közel 160 művész, közöttük a Holdviola, a Motiva, az Esztenás zenekarok, a Szinvavölgyi Néptáncműhely, a Fazeka Utcai Általános Iskola néptánccsoportja, a Twist Olivér kórus - Rockgyerekek
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában