Helyi közélet

2012.02.29. 11:07

Tovább harcolnak az adóelkerülőkkel

Miskolc - Az adóelkerülés és a költségvetésnek történő károkozás különböző formáival szembeni hatékony fellépés, illetve a kiemelt kockázatot jelentő gazdasági folyamatok gyors feltárása, nyomon követése és visszaszorítása áll a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) idei ellenőrzési feladatainak célkeresztjében.

Miskolc - Az adóelkerülés és a költségvetésnek történő károkozás különböző formáival szembeni hatékony fellépés, illetve a kiemelt kockázatot jelentő gazdasági folyamatok gyors feltárása, nyomon követése és visszaszorítása áll a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) idei ellenőrzési feladatainak célkeresztjében. Továbbra is a jelentős kockázatot hordozó adózókra koncentráltan, az adózási szempontból frekventált területeken teszik mindezt, kihasználva az adó- és a vámhivatal, valamint a bűnügyi szervezet inetgrációjából adódó lehetőségeket - hangzott el a NAV szervezeteinek közös szerdai tájékoztatóján Miskolcon.

Szalayné Ostorházy Mária, a NAV Észak-Magyaroroszági Regionális Adó Főigazgatósága főigazgatója elmondta, a 2012-es ellenőrzések fő célterülete a nagykereskedelem, különösen a mezőgazdasági termék ügynöki nagykereskedelme, a gabona, takarmány-, élőállat és a hús, húskészítmények nagykereskedelme. Ehhez kapcsolóódan a közúti áruszállítás é a raktározás, tárolás. Továbbra is kiemelt terület a vendéglátás, ahol a legjellemzőbb a fekete foglalkoztatás, de kiemelten ellenőrzik a biztonsági, nyomozói tevékenységet, a munkaerő-piaci és egyéb személyi szolgáltatásokat.

Szabó Zsolt dandártábornok, a NAV Észak-Magyaroroszági Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága főigazgatója a sajtótájékoztatón jelezte, március elsejével kiemelt ellenőrzési sorozatot indízanak a külföldi rendszámok ellenőrzésére. Régiószerte ellenőrzési pontokat állítanak fel, több hlyen pedig "mozgó" járőrök dolgoznak majd, akik a forgalomból is kiemelhetik a külföldi rendszámú autókat. Azok az autósok, akik illegálisan, az adóelkerülés miatt használják a külföldi rendszámú autót, akár 800 ezer forintos bírságra is számíthatnak.

A NAV Észak-Magyaroroszági Regionális Bűnügyi Igazgatósága ebben az évben is a megelőző bűnüldözésre helyezi a hangsúlyt. A fő szempont a vagyonbiztosítás és a vagyonvisszaszerzés, azaz a vagyon elvonása a gazdasági bűncselekmény elkövetőitől - jelezte dr. Balázs Zsolt pénzügyőr őrnagy, a szervezet igazgatója.

A részletekre visszatérünk.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában