Helyi közélet

2012.02.07. 19:25

Sárga Merci rejtheti a kincset

Miskolc - Egy óra alatt hová lehet elrejteni Miskolcon egy pénzzel kitömött Mercedest?

Miskolc - Egy óra alatt hová lehet elrejteni Miskolcon egy pénzzel kitömött Mercedest?

A közelmúltban számoltunk be róla, hogy különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztással vádolta meg a B.-A.-Z. megyei főügyészség azt a férfit, aki diszpécserként dolgozott egy pénzszállító cég miskolci telephelyén, és 2009 szeptemberében 640 millió forint értékben vitt el készpénzt munkaadója miskolci telephelyéről.

A férfi ügyét a bíróság március elején kezdi tárgyalni. Mint dr. Lichy József, a terhelt védője elmondta, a kézhez kapott vádirat elég érdekes olvasmány, de lényeges kérdésekre nincs benne a válasz. „A vádirat szerint a védencem reggel fél nyolckor hagyta el a cége telephelyét 300/D-s Mercedesével, de fél kilenc után öt perccel már taxiba ült. A vádirat nem ad rá választ, hogy miként lehet eltüntetni kicsivel több mint egy óra alatt ennyi pénzt, illetve a szállítására használatos autót Miskolcon”, mondta a védő.

Korábban már többször megírtuk, a diszpécser ellen az a vád, hogy miután kiiktatta a kamerákat munkahelyén, a Brink s miskolci telephelyén, a pénzes ládákból kiemelt 640 millió értékű forintot és más valutát, helyére pedig térköveket rakott, majd szabályosan lezárta a ládákat. A pénz hiányára így csak két nap múlva derült fény, amikor Budapesten kinyitották a kazettákat – a férfi addigra azonban már Thaiföldön volt. Bár Magyarország és Thaiföld között nincs nemzetközi kiadatási egyezmény, a pénzszállító cég – távol-keleti érdekeltségei révén – elérte, hogy a férfit a kambodzsai-thaiföldi határon őrizetbe vegyék és kiadják hazánknak. A diszpécsert decemberben hozták haza a nyomozók, azóta előzetes letartóztatásban van, de a pénz rejtekhelyéről eleddig semmit sem árult el.

Az ügyvéd szerint a vádiratból sem derül ki, hogy a védence hová és miként rejthette el az elsikkasztott hatszáznegyven millió forintot. Az első lehetőség, hogy van egy bűntársa, aki a férfi sárga Mercedesét a benne lévő pénzzel együtt elrejtette, a másik, hogy ő maga dugta el, de akkor arra nincs választ, miként tehette meg ennyi idő alatt, illetve ott a harmadik lehetőség, hogy nem ő volt a sikkasztó – ennek azonban más körülmények, – például, hogy nem tett vallomást – ellent mondanak.

A sikkasztásért öt és tíz év közötti börtönbüntetéssel fenyegetett férfi ügyvédjétől úgy tudjuk, hogy bár a vádirat negyven centi vastag iratcsomó, még lehetnek fordulatok az ügyben. Lichy Józsefet sem lepné meg, ha a pénzzel tömött sárga Mercedes után afféle kincsvadászat indulna meg Miskolcon.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában