Helyi közélet

2012.02.02. 13:31

Néhány nap alatt elfogták a kesznyéteni néni bántalmazóit

Kesznyéten - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi osztálya nyomozást folytat életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt négy kesznyéteni férfival szemben.

Kesznyéten - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi osztálya nyomozást folytat életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt négy kesznyéteni férfival szemben. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottjának aktív közreműködésének köszönhetően a bűncselekmény elkövetését követő ötödik napon a nyomozók elfogták és őrizetbe vették a gyanúsítottakat.

A rendelkezésre álló információk szerint 2012. január 17-én az éjszakai órákban Kesznyétenben négy férfi arcát maszkkal eltakarva, erőszakkal behatolt egy 82 éves helyi néni lakásába, ahol a sértettet bántalmazva pénzt követeltek, illetve a lakásban készpénz után kutattak. Az idős asszony a bántalmazás következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hozzátartozója másnap délelőtt talált rá. A négy rabló mivel nem kaptak és nem találtak pénz a házban, értékek nélkül távoztak. A mindenre kiterjedő, tanúkihallgatásoknak, széleskörű adatgyűjtésnek, illetve a személyi ismereteknek köszönhetően a rendőrség látókörébe került egy 34, és 40 éves helyi testvérpár, illetve 34, és 19 éves rokonuk, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével.

Az elkövetők kihallgatásuk során elmondták, hogy egyikük lakásán italoztak a délutáni órákban. Amikor elfogyott a bor, ketten újabb adagért indultak és ekkor nézték ki maguknak az idős néni házát, mivel tudták, hogy beteges és egyedül él. Este már feszítővassal és kesztyűkkel felszerelkezve rontottak rá a televíziót néző nénire. Először a hátsó bejáratnál próbálkoztak, de ott csak a padlásfeljárót találták. Ekkor lekapcsolták a villanyórát, kifeszítették az ajtót, majd mikor a néni rákérdezett, hogy ki az, azonnal bántalmazni kezdték és pénzét követelték.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya figyelemmel a bűncselekmény kiemelkedő súlyára, illetve a szökés, elrejtőzés veszélyére mind a négy elkövetőt őrizetbe vette, és előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk elrendelésére. A 19 éves elkövetőt kivéve, a másik három tettes már több esetben volt büntetve, elsősorban lopás, garázdaság, rongálás bűntettének gyanúja miatt- tájékoztatta a Borsod Online-t Egyedné Novodonszki Éva, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában