Helyi közélet

2012.02.20. 11:47

MSZP: kiüresítették a megyei önkormányzatokat

Borsod-Abaúj-Zemplén - Egy éve erős vármegye rendszert ígértek, mára nem maradt semmi az önkormányzatoknál – véli az MSZP.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Egy éve erős vármegye rendszert ígértek, mára nem maradt semmi az önkormányzatoknál – véli az MSZP.

 „Messzire került a fideszes vezetés attól, amit egy éve, az Alkotmány tervezésekor ígértek, azaz megerősítik az ezeréves vármegye rendszert, még inkább hangsúlyozzák a területi önkormányzatok fontosságát” – kezdte hétfői sajtótájékoztatóját Lukács András, a megyei önkormányzat MSZP-s frakcióvezetője és Kormos Dénes, frakcióvezető-helyettes. A megyei önkormányzatiság végének nevezték azt, ami most történik, és az 50-es évek eleji államosításhoz hasonlították, ahogy az önkormányzattól elvették a funkciókat, intézményeket. „Arról beszélnek, hogy a területfejlesztés, területrendezés lesz az önkormányzatok feladata, de az erről szóló törvénytervezet szövege sem ismert még” – mondták. Hangsúlyozták: 21 év után, december 31-én megszűnt az a területi önkormányzatiság, amely a megye lakóinak érdekeit hivatott védeni, képviselni.

Csak hab a tortán – fogalmaztak –, hogy a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítását a múlt héten elfogadta a megyei testület, ennek értelmében pedig 3-3 perc hozzászólása maradt egy-egy napirendhez a frakcióknak. „Megcsúfolják a demokráciát” – hangzott el a tákékoztatón.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában