Helyi közélet

2012.02.19. 09:52

Kultúrházak éjjel-nappal...

Miskolc - Mezítlábas Impro Party, jóga, farsangi kézműves játszóház, koncertek.

Miskolc - Mezítlábas Impro Party, jóga, farsangi kézműves játszóház, koncertek.

Néhány program azok közül, amelyek a Kultúrházak éjjel-nappal program keretében várta az érdeklődket szombaton, megyénkben. Az Avasi Gimnáziumban például kézműves foglalkozásra várták a gyerekeket és szüleiket. Farsangi álarcokat, figurákat készíthettek. Az Ifjúsági és Szabadidő Házban jóga és koncertek szórakoztatták a vendégeket.

Megyénkből 13 településről összesen 15 intézmény jelentkezett a felhívásra, s várta a látogatókat. A Magyar Népművelők Egyesülete önálló akcióként szervezte meg 2012-ben a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvényt. Az elnevezés kifejezi, hogy intézménye a nap bármely szakában a látogatók szolgálatában álltak és állnak. Az országos közművelődési akcióra sokoldalúságukat bizonyító, éjjeli vagy nappali, vagy akár mindkét napszakra kiterjedő programjaikkal regisztrálhattak az egész országot behálózó, a kisebb településeken szinte egyedüli kulturális szolgáltatóként jelenlévő kultúrházak, faluházak, a nagyobb településeken közművelődési feladatokat ellátó művelődési és közösségi házak, többfunkciós intézmények.

A regisztrált intézmények megyénkből: Aggteleki, Petőfi Sándor Művelődési Ház; Arló, Tájház; Berente, Művelődési Ház; Cigánd, Nagy Dezső Művelődési Ház; Hidasnémeti, Művelődési Ház és Könyvtár; Kazincbarcika, Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sportközpont; Miskolc, Avasi Színházterem; Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági Ház; Miskolc, VOKE Vörösmarty Művelődési Ház; Nyékládháza Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár; Olaszliszka, Művelődési Ház; Ózdi Művelődési intézmények – Olvasó; Sajószentpéter, Művelődési és Sportközpont és Városi Könyvtár; Sárospatak, A Művelődés Háza és Könyvtára; Szendrő, Közművelődési Központ és Könyvtár.

A programok között találtunk farsangi bált, kézműves foglalkozásokat, túrát, kiállítást, tehetségkutató, de fánksütő versenyt is, vagy filmevetítést, egy helyütt pedig a helyi majorettek nyílt próbáját.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában