Helyi közélet

2012.02.16. 19:31

Kitart a hideg – Havazás miatti balesetek, életmentéssel kapcsolatos újabb biztonsági intézkedések Borsod-Abaúj-Zemplénben

Miskolc - A szerdán délelőtt kezdődött jelentősebb havazás nyomán az M3-as autópályán történt balesetben több mint féltucat autó károsodott, 1 fő pedig életveszélyesen megsérült. A tartós hideg miatt a rendőrök a megyében újabb emberek biztonságos elhelyezéséről intézkedtek.

Miskolc - A szerdán délelőtt kezdődött jelentősebb havazás nyomán az M3-as autópályán történt balesetben több mint féltucat autó károsodott, 1 fő pedig életveszélyesen megsérült. A tartós hideg miatt a rendőrök a megyében újabb emberek biztonságos elhelyezéséről intézkedtek.

Balesetek a nehezen járható utakon

A szerdai havazás miatt megváltozott útviszonyok következtében több anyagi káros és személyi sérüléssel is járó közlekedési baleset is történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Szerencsére a bekövetkezett balesetek emberéletet nem követeltek, azonban két súlyos és négy könyebb kimenetelű baleset volt.

Február 15-én délben az M3-as autópálya Budapest felé vezető irányában, a mezőkeresztesi és mezőkövedi lehajtó közötti szakaszon történt közlekedési balesetben 1 fő életveszélyesen megsérült és összesen hét járműben keletkezett anyagi kár. A pályatestet a szemle idejére a rendőrség több mint három órán keresztül lezárta és a forgalmat a 3. sz. főútra terelték át.

Az autópályán történt könyebb kimenetelű balesetek mellett egy 44 éves gödöllői férfi szenvedett életveszélyes sérüléseket, aki személygépjárműjével egy korábbi baleset miatt feltorlódott sort utolérve az előtte haladó tehergépjármű-szerelvény hátuljának ütközött és alá szorulva még mintegy félszáz métert haladt. A járműbe szorult vezetőt a tűzoltók szabadították ki, akit mentőszolgálat munkatársai életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

Délelőtt fél tízkor a 3. sz. főút Mályi és Nyékládháza közötti szakaszán egy 32 éves miskolci nő nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét. Ennek következtében a hó fedte, havas, csúszós úton megcsúszott, majd megpördülve a szemből érkező személygépjárműnek ütközött. A baleset következtében a beleset okozója könyebb, míg a vétlen autó egyik utasa súlyosabban sérült.

Továbbra is fokozott rendőri figyelem irányul az elesettekre és rászorulókra!

Február 13-án, hétfőn este fél tizenegykor a járőrök Miskolcon, az Árpád úton a földön fekve, ittas állapotban találtak egy 68 éves helyi férfit, akit a mentőkkel kórházba szállíttattak.

Február 14-én, kedden délelőtt egy 40 éves léhi lakos tett bejelentést a rendőrségre, hogy nincs tüzelője. A kérést a rendőrség továbbította az Encsi Vöröskereszt vezetője és a katasztrófavédelmi központ részére.

Este fél kilenckor Borsodnádasdon egy 50 éves, ittas állapotú helyi lakost a járőrök biztonsági intézkedés keretében haza szállítottak.

Február 15-én, szerdán a megye területén a rendkívüli időjárási helyzetre való tekintettel biztonsági intézkedés keretében

  • egy férfi és egy nő krízis kocsival melegedő helyre,
  • négy férfi és egy nő mentővel kórházba,
  • két férfi rendőr járőrök segítségével lakásukra
  • történő elszállításra történt intézkedés.

    Este fél tízkor bejelentés érkezett a Miskolci Rendőrkapitányságra, hogy az egyik városrészében lévő családnak elfogyott a tüzelője. A kiérkező járőrök a bejelentést megerősítették és az ügyeleten keresztül, a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével kb. 1 mázsa tűzifát, valamint kabátokat és takarókat biztosítottak a három tagú család részére.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában