Helyi közélet

2012.02.21. 17:50

Hogy spórol 300 milliót az MVK?

Miskolc - Lehet 0-ás villamosunk, 20-as és 21B-s autóbuszunk.

Miskolc - Lehet 0-ás villamosunk, 20-as és 21B-s autóbuszunk.

Amennyiben a miskolci testület csütörtökön elfogadja az új közösségi közlekedési vonalhálózat kialakításáról szóló előterjesztést, pontosabban sürgősségi indítványt, akkor március 1-től be is vezetik a módosításokat. A tervezetben megjelölt változásokat az MVK Zrt. gazdasági szempontból tartja fontosnak, és azokat az utazási igényekhez igazították – derült ki Csontos Ágnes PR főmunkatárs válaszából. A társaság, az új menetrendek életbeléptetésével éves szinten 300 millió forintos megtakarítással számol – hangsúlyozta.

Azt is elmondta: az új vonalhálózati kialakítás kapcsán nem változik a lefedettség, az ellátási terület, és bizonyos részeken hosszabb vonalakat alakítottak ki, azért, hogy az átszállás nélküli eljutást biztosítsák. Hétköznap például a 12-es autóbusz a Repülőtér és az Egyetemváros között közlekedik, vagy hétvégén a 20-as, ami a Repülőtér és Tapolca között közlekedik az Egyetemváros érintésével – magyarázta.

Amennyiben a közgyűlés megszavazza a március 1-től életbe lépő új menetrendi paramétereket, pénteken sajtótájékoztató keretében adnak részletes tájékoztatást a változásokról – mondta Csontos Ágnes.

Annyit elmondott: „Módosul az 1A-s, 12-es, 19-es, 21-es, 22-es, 31-es és 34-es autóbuszok útvonala és menetrendje. Változik továbbá az 1-es és a 2-es villamosok, az 1-es, 2-es, 3A-s, 4-es, 6-os, 14H-s, 16-os, 35-ös, 38-as és a 67-es autóbuszok menetrendje. Új viszonylat a 0-s villamos, valamint a 20-as és 21B-s autóbusz.”

ÉM-NSZR


Mi azért kérdeztünk, várjuk a választ:

  • 1A-s : Tiszai pályaudvar- Felső-Majláth viszonylatban közlekedik-e?
  • 12-es: Megmarad-e körjáratnak a repülőtér és a Szemere utca között?
  • 19-es: Továbbra is Komlóstető végállomással közlekedik majd?
  • 21-es: Marad-e Kandó Kálmán utcai egyik végpont? Ritkul-e a járatok száma munkanapokon?
  • 22-es: Közlekedik-e munkaszüneti napokon? Megszűnik-e az Egyetemvárosi végállomás a 20-as járat indításával?
  • 31-es: Megmarad-e a Tiszai pályaudvar-Egyetemváros viszonylat, Avas városközpont érintéssel?
  • 34-es: melyik a 34-es járat? ilyen nincs is...
  • Mi lesz a 0-ás villamos, merre jár majd? Milyen rendszerességgel?
  • Mi lesz a 21B-s járat? Merre jár?
  • Konkrétan hol várható járatritkítás? Mely időszakokban? Mi indokolja? Milyen felmérések, utasszámlálási adatok támasztják alá ezen átszervezést?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában