Helyi közélet

2012.02.17. 09:21

„Tulipántok a kis hercegnőnek!”

Miskolc - A helyszínt biztosító Művészetek Háza egy újabb, Barbika családját segítő jótékonysági koncertet támogat.

Miskolc - A helyszínt biztosító Művészetek Háza egy újabb, Barbika családját segítő jótékonysági koncertet támogat.A Mentor Gimnázium és Szakképző Iskola március 31-én (szombaton) jótékonysági koncertet szervez a Művészetek Házában. A bevételt egyik esti tagozatos tanulójuk daganatos megbetegedéssel küzdő kislányának gyógyíttatásával járó költségek fedezésére szánják.

Jó célért

Immár a második, Matisz Barbika nevével fémjelzett jótékonysági estnek ad kedvezménnyel helyet a Művészetek Háza. Vezetőjét, Juhász Ritát arról is kérdeztük: minek alapján döntik el, hogy támogatnak-e egy rendezvényt.

- Tulajdonképpen a nyitás óta melléállunk a karitatív kezdeményezéseknek. Fontos számunkra, hogy jó célt szolgáljunk, amire garancia lehet egy jószolgálati szervezet ismertsége, továbbá a nyilvánosság és a követhetőség. Privát jellegű megkeresésnél általában a szervezők kikérik az önkormányzat támogatását is. A 4-Dance Táncstúdió által szervezett és előadott közelmúltbeli rockopera egyik előadása szintén Barbika családjának megsegítését szolgálata, azt is támogattuk. Ilyenkor általában a szokásos terembérleti díj felénél valamivel kevesebbet szoktunk elkérni - teljesen ingyen nem adhatjuk a termet, hiszen bizonyos költségeket nekünk is állnunk kell, ám úgymond a haszonról lemondunk. Akkor hozzávetőleg 400 jegyet adtunk el, remélem, most többet is sikerül. Abban bízom, hogy azok is eljönnek, akik az előző előadásra jegyet váltottak, hiszen most újabb műfajokat is láthanak, illetve, hogy azok, akik a rockoperát mint műfajt kevésbé kedvelik, de a Holdviolát, az Esztenást, a Szinvavölgyi Néptáncműhelyt és a többi fellépőt annál inkább, nem hagyják ki ezt az alkalmat. Főleg, ha tudják: emellett jó célt is szolgálnak.

A „Tulipántok a kis hercegnőnek!” előadás közel 160 fellépője térítésmentesen vállalta a részvételt. Az est támogatói között van az Észak-Magyarország is.

ÉM-SzK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában