Helyi közélet

2012.02.02. 13:51

A semmiért verték félholtra az asszonyt

Kesznyéten, Miskolc - Néhány nap alatt elfogták a kesznyéteni néni bántalmazóit.

Kesznyéten, Miskolc - Néhány nap alatt elfogták a kesznyéteni néni bántalmazóit.

Elfogta a rendőrség azt a négy gazembert, akik elmúlt héten pénteken éjjel otthonában törtek rá egy 82 éves kesznyéteni asszonyra, és olyan súlyosan bántalmazták, hogy koponyasérülései, állkapocstörése miatt életveszélyes sérülésekkel került a kórházba.

Mint Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa arról lapunkat tájékoztatta, a főkapitányság bűnügyi osztálya négy kesznyéteni férfival szemben életveszély okozó testi sértés megalapozott gyanújával folytat nyomozást. A rablókat a bűncselekmény elkövetését követő ötödik napon a tiszaújvárosi kapitányság egyik körzeti megbízottja aktív közreműködésének köszönhetően a nyomozók elfogták és őrizetbe vették.

Elfogyott a bor

A rendelkezésre álló információk szerint január 27-én az éjszakai órákban Kesznyétenben négy férfi arcát maszkkal eltakarva, erőszakkal behatolt egy 82 éves helyi néni lakásába, ahol őt bántalmazva pénzt követeltek, és a lakásban készpénz után kutattak. Az idős asszony a bántalmazás következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hozzátartozója másnap délelőtt talált rá. A négy rabló – mivel nem kapott és nem talált pénzt a házban – üres kézzel távozott. A nyomozás során a rendőrség látókörébe került egy 34 és 40 éves helyi testvérpár, illetve 34 és 19 éves rokonuk, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével – tette hozzá Egyedné Novodonszki Éva. Az elkövetők kihallgatásuk során elmondták, hogy egyikük lakásán italoztak pénteken a délutáni órákban, és amikor elfogyott a bor, ketten újabb adagért indultak. Ekkor nézték ki maguknak az idős néni házát, mivel tudták, hogy beteges és egyedül él. Este már feszítővassal és kesztyűkkel felszerelkezve rontottak rá a televíziót néző nénire. Először a hátsó bejáratnál próbálkoztak, de ott csak a padlásfeljárót találták. Ekkor lekapcsolták a villanyórát, kifeszítették az ajtót, majd mikor a néni rákérdezett, hogy ki az, azonnal bántalmazni kezdték és pénzét követelték. A rendőrség a bűncselekmény kiemelkedő súlyára, illetve a szökés, elrejtőzés veszélyére mind a négy elkövetőt őrizetbe vette, és előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk elrendelésére. A 19 éves rablót kivéve, valamennyi tettes már több esetben volt büntetve, elsősorban lopás, garázdaság, rongálás bűntette miatt.

A bűncselekményről megjelenő első sajtóinformációk szerint a rablók 550 ezer forintot vittek el a nénitől, de ezt a későbbiekben a rendőrség cáfolta.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában