Helyi közélet

2012.02.29. 12:21

A Jobbik tényleges, határozott képviseletet ígér

Miskolc - Körmöci Attila lett a Jobbik önkormányzati képviselő-jelöltje.

Miskolc - Körmöci Attila lett a Jobbik önkormányzati képviselő-jelöltje.

 "Felszólítanám a pártokat, hogy Giákné Bobály Judit emlékét megtisztelve olyan kampányt folytassanak, amely nem egymás mocskolódásán alapul" - mondta szerdai jelöltbemutató sajtótájékoztatóján Szegedi Márton, a Jobbik frakcióvezetője. A pártok közül a Jobbik mutatta be utoljára a jelöltjét, "utolsókból lesznek az elsők" alapon - fogalmazott a frakcióvezető. Azt is elmondta: az időközi választás jó alkalom lesz arra, hogy az emberek véleményt mondjanak a Fidesz hitelre, megszorításokra építkező politikájáról. "A kettes körzetben három alternatíva közül választhatnak: az MSZP jelöltje azt a szocialista utat jelenti, amely az elmúlt nyolc évben a csődszélére sodorta a várost. A Fidesz képviselőjével egy újabb alázatos, gombnyomogató fideszes kerülne a testületbe, aki - éppúgy mint a mostani képviselők - nem érezne késztetést arra, hogy felszólaljon az üléseken. És van a Jobbik, amely tényleges, határozott érdekképviseletet ígér a miskolciaknak" - mondta Szegedi Márton. Hozzátette: szókimondó, tabukat döntögető frakció szeretnének maradni, akik kimondják és foglalkoznak is a miskolciak problémáival.

Körmöci Attila 55 éves, vállalkozó, aki a megyei közgyűlés egészségügyi bizottságának szakpolitikusa is volt - derült ki a jelöltbemutatón. A céljairól elmondta: Szirma és Martin-kertváros lakóinak életét szeretné könnyebbé, jobbá tenni. Beszélt arról is, hogy a kampánynak ma már negatív jelentése van, felelőtlen ígérgetést jelent. "Amikor Miskolcnak 32 milliárd adóssága van, amikor ilyen nehéz helyzetben van, csínnyán kell bánni az ígéretekkel" - mondta.

Programjából kiemelte: a fejlesztési pénzek arányosabb elosztását szeretné. Fontosnak tartja a Szirma és Martin-kertváros közötti kerékpárút megépítését. De elmondta azt is, ez a terület családi házas övezet, ennek ellenére a játszóterek lepusztultak, nincs megfelelő sportpálya, éppen ezért ezek fejlesztése is fontos feladat. És kiemelte a közbiztonságot is: "Az átlagnál itt jobb a közbiztonság, de azért még van min javítani."

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában