Helyi közélet

2012.01.25. 09:51

Taxirablás vagy ittas vezetés Miskolcon?

Miskolc - Még homályos, ki tört össze egy taxival számos parkoló autót, és hogyan.

Miskolc - Még homályos, ki tört össze egy taxival számos parkoló autót, és hogyan.

Még nem teljesen világos, mi is történt kedden az Avason, és az Egyetemvárosban. A magát kitartóan tartó szóbeszéd szerint hárman megvertek egy taxist az Avason, és elhajtottak a kocsijával, a rablók egyike pedig olyan gyorsan vezetett, hogy amikor az egyetemen egy fekvőrendőr megdobta a járművet, három parkoló autót is letaroltak a kisodródó kocsival.

A fenti hírt a facebookon egyre többen osztják meg, Nagy Sándor alezredestől, a Miskolci Rendőrkapitányság szóvivőjétől kapott információink szerint azonban a történet nem ennyire „véres”.

.

Mint a szóvivő elmondta, a úgy tűnik, a taxistól nem erőszakkal vették el a kocsiját, hanem valószínűleg ő maga engedte át a vezetést két ivócimborája egyikének. A kocsiban ő is bent ült, s mindhárman ittas állapotban voltak. Amikor a nagy sebességgel haladó taxit megdobta a fekvőrendőr, és a kocsi letarolta a parkoló járműveket, a taxi még pár száz métert továbbhajtott, aztán ketten kiugrottak az autóból és elszaladtak. Őket a közelben tartózkodó rendőrjárőr elfogta, és a baleset helyszínére visszaszállította, de mindketten tagadják, hogy ők vezették volna a kocsit.

Egyelőre az ittas vezetés a biztos

Annyi biztos, hogy a járművezetővel szemben ittas vezetés miatt – a véralkoholszinttől függően közigazgatási vagy büntető – eljárás indult, egyelőre csak az okozhat némi nehézséget, hogy a rendőröknek még ki kell deríteniük, valójában ki is ült a volánnál. Erre egyébként számos lehetőségük van a taxi üléspozíciójától kezdve egészen a DNS-vizsgálatig

A taxis néhány hónappal ezelőtt önállósodott, azóta úgynevezett „mezitlábasként” – vagyis társasághoz nem tartozó személyszállítóként – keresi a kenyerét. Mint az őt ismerő kollégáitól megtudtuk, az Egyetemváros fölött egy víkendházban él, bár van egy ongai családi háza, de egy ezt érintő peres ügy miatt kiköltözött onnan. A kollégái úgy tudják, azt a víkendházat, amiben jelenleg él, gyakran keresik fel hívatlan látogatók, kedden is két ilyen alakba botlott a taxis, akik megverték, és elvették a kocsiját, aztán az Egyetemvárosban, egy meredek egyirányú utcában, a forgalommal szemben száguldoztak vele lefelé. Amikor a fekvőrendőrre ráhajtottak, uralmukat vesztették fölötte, és összetörték a parkoló autókat, aztán megpróbáltak elmenekülni a helyszínről.

Mivel szerdán a három érintett kihallgatása még tartott, annyit sikerült megtudnunk, hogy az ittas vezetés mellett személyi szabadság megsértése miatt is indult egy büntető eljárás – ami azért nem a baráti iszogatás verzióját erősíti.

ÉM-SZP


Nem félnek a taxisok

Az általunk megkérdezett taxisofőröket Miskolcon még nem érte támadás, többségük nem is tart ettől. Mint elmondták, pénzt is alig hordanak magukkal. Olyan utasa már sokaknak volt, aki nem fizette ki a viteldíjat, és mostanában még egy csaló is fosztogatja őket, de fizikai atrocitás nem érte őket.A csalónak egyébként az a trükkje, hogy úgy tesz, mintha pénzt venne ki az automatából, majd beszáll egy kocsiba, és két címet ad meg a sofőrnek, egy közbülsőt és egy végcélt. Az első címen kiszáll, de egy értékesnek látszó dobozt hagy a kocsiban. Pár perc múlva visszatér, és megkérdezi a taxist tudna-e neki kölcsönözni egy ötezrest, mert a barátja, akinek éppen megvitte a tartozását, nem tudja felváltani a pénzt. Azt ígéri, hogy a végállomáson majd a viteldíjjal együtt visszaadja a kölcsön kapott pénzt is. Ha a kezében a pénz, visszatér a házba – aztán felszívódik. A taxis általában vár negyedórát, és megnézi a hátrahagyott csomagot. Mikor meglátja, hogy abban mindössze két tégla van, rádöbben, hogy megetették...


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában