Helyi közélet

2012.01.26. 07:52

Megkérdeztük: Fizetnének-e azért, hogy ne kelljen várakozniuk?

Miskolc - Fizetős operációkkal rövidítenék a várólistákat. Megkérdeztük a betegeket is: fizetnének-e azért, hogy ne kelljen várakozniuk? 

Miskolc - Fizetős operációkkal rövidítenék a várólistákat. Megkérdeztük a betegeket is: fizetnének-e azért, hogy ne kelljen várakozniuk? „Én biztos, hogy nem tudnám kifizetni. Hogy jónak tartom-e az elképzelést, annak megítélésében tanácstalan vagyok. Attól is függ, követhető-e az ilyen bevétel felhasználása” - mondta Szemán Pálné.

- „ Nekem az a véleményem, hogy aki meg tudja fizetni, fizesse meg. El kell fogadni: ilyen világban élünk” - véli Harcsa Sándorné.

Magyari Gusztávné szerint úgy volna helyes, hogy akinek van rá pénze, az fizessen a drága ellátásokért, a pénzt pedig forgassák vissza azok ellátására, akiknek nem futja rá.

- „Miből?” - ez volt az első reakciója Czeglédi Orsolyának. Szerinte akinek volt pénze rá, az eddig is el tudta intézni, hogy ne kelljen várakoznia. Ám ő például egy koponya CT-re 3 hónapig várakozott.

- „Fizetnék érte, de az én anyagi helyzetem nem engedi meg” - felelte Osváth Lajos, akit legutóbbi protézisműtétére az eredetinél hamarabb hívtak be, de nem azért, mert fizetett érte, hanem mert megürült egy hely, neki pedig erősödtek a fájdalmai. -

„Ha a pénzen múlna, biztos összeszedné az ember, csak hogy segítsen a családtagján. Egyetértek a lehetőséggel, de csak úgy, ha visszaforgatják az egészségügybe. A „visszafizetős” változat nem tetszik: akinek van pénze arra, hogy megfizesse az előnyt, annak ne adják vissza!” - osztotta meg véleményét Ádám Györgyné.


Pénzért a sor elejére?

Borsod-Abaúj-Zemplén - Egyelőre csak ötlet a várólisták rövidítésére vonatkozó javaslat.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában