Helyi közélet

2011.12.28. 14:50

Támfalépítési munkálatok Háromhután: Amíg lehet, dolgoznak rajta

Háromhuta - Jövő szeptemberre fejezik be a támfalépítési munkálatokat Háromhután.

Háromhuta - Jövő szeptemberre fejezik be a támfalépítési munkálatokat Háromhután.

A 2010-es áradások Háromhutát sem kímélték meg. A település sajátos fekvése miatt ezen a téren főként az újhutai és a középhutai falurész került bajba. A hegyaljai község igyekezett pályázni a támfalak megerősítésére és újjáépítésére.

Télen is dolgoznak

– Természetesen annyi pénzt nem tudtunk nyerni, amennyit szerettünk volna, de annak is örülünk, amit kapunk – mondja Verbovszki Károly, Háromhuta polgármestere.

– A középhutai településrész védekezési munkálataira összesen 36 millió forintot nyertünk. Ebből a meglévő támfalak megerősítését és új szakaszok megépítését is el tudjuk végezni. Még az év utolsó napjaiban is dolgozunk, ameddig csak az időjárás megengedi, hiszen számunkra a legveszélyesebb időszakok a tavasz eleje és a nyár, ha ilyenkor jönnek a nagy esők, akkor nem szerencsés, ha készületlenül éri a falut a patak áradása. Összesen 600 méternyi patakszakaszon tudunk majd dolgozni a most elnyert támogatásnak köszönhetően, ami remélhetőleg megvédi majd a települést olyan szélsőséges időjárási viszonyok esetén is, mint amilyen 2010-ben tavasszal és nyáron sújtotta településünket. Ha a nagy hideg beköszönt, akkor természetesen leállunk a munkákkal. A beruházás teljes befejezése a tervek szerint 2012 szeptemberére várható.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában