Helyi közélet

2011.12.04. 17:02

Ózdon tartották megbeszéléstüket a "hálósok"

A Háló Egyesület Kárpát-medencei ifjúsági vezetősége az Ózdi Görög Katolikus Egyházközség Közösségi Házában tartotta decemberi kihelyezett ülését,amelyen az aktuális kérdéseket beszélték meg.

A Háló Egyesület Kárpát-medencei ifjúsági vezetősége az Ózdi Görög Katolikus Egyházközség Közösségi Házában tartotta decemberi kihelyezett ülését,amelyen az aktuális kérdéseket beszélték meg.A Katolikus Közösségek Kárpát-medencei Hálózata - röviden Háló magyar kezdeményezésű,keresztény ihletésű mozgalom. Az ökumenizmus eszméjét magáénak valva,nyitott más keresztények,felekezetek és minden jó akaratú ember felé. A Háló egyházon belül él és tevékenykedik,és annak közösségi arcát hordozza. A személyt alapvetően közösségekben képzeli el,ezért az arra vágyókat segíti,hogy közösségre találjanak. Alapvető működése a közösségek közötti kapcsolatépítés. A Háló építi és őrzi a nemzeti értékeinket és egyben közös szolgálatra törekszik más nemzetekkel. Tevékenysége elsődlegesen a Kárpát-medencében zajlik.

A Háló az embereket abban segíti,hogy teremtettségből fakadó hivatásukat megtalálják,megéljék. Az emberre a maga teljességében tekint,beleértve lelki,szellemi,fizikai létét,és hozzájárul,hogy élete igényes legyen. A Háló a küldetését az egymás iránti felelősségteljes személyes kapcsolatokban és barátságokban éli meg.

Ezek a fiatalok-és természetesen minden Hálóhoz tartozó -komolyan veszi kereszténységét - mondja Orosz Istvánné az ózdi parókus úr felesége aki a vendégeket kalauzolta Ózdon.

Kerékgyártó Mihály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában