Helyi közélet

2011.12.28. 18:53

Nagyobb fizetési fegyelmet vár el jövőre az ÉMÁSZ

Miskolc - Megegyeztek a sok tíz millióval tartozó DIP-pel, de jövőre még szigorúbban járnak el.

Miskolc - Megegyeztek a sok tíz millióval tartozó DIP-pel, de jövőre még szigorúbban járnak el.

A jövőben nem fordulhat elő, hogy a Digép Ipari Park területén működő, áramszámláját nem fizető vállalkozás miatt máa, rendesen fizető termelőegységek legyenek kénytelenek leállítani gyártófolyamatukat. Ez szerdán délután hangzott el a Digép Ipari Park (DIP) Kft. tanácskozótermében, ahol kihirdették, hogy sikerült megállapodásra jutni az áramszolgáltató ÉMÁSZ-szal, amelynek következményeként csütörtök reggel újraindulhat a termelés a két napja áram nélkül maradt ipari parkbeli vállalkozásoknál.

Szigorra szigor

A tárgyalásokat a DIP Kft. nevében vezető Zaciera Lech, a társaság tulajdonosainak képviselője kijelentette, hogy az év végéig valamennyi tagvállalat a régi feltételek alapján kapja az áramot, ám a december 31-én lejáró szolgáltatási szerzdést csak azokkal a cégekkel újítják meg, akik tartozásmentesek, vagy elfogadható garanciát adnak az áramdíjtartozásuk rendezésére.

A tulajdonosi képviselő elmondta, hogy az ÉMÁSZ-szal jövő évre kötendő szolgáltatási szerződés igen szigorú – hetenkénti törlesztésű – fizetési feltételeket tartalmaz és ezt a fajta szigort fogják ők is alkalmazni az ipari parkban működő társaságokkal szemben. Azaz anem fizetőket azonnal kikapcsolják az áramszolgáltatásból, mert nem történhet meg, hogy a rendesen fizetők hárjanak rosszul a renitensek miatt.

ÉM-SZB


Miskolc - Sikeresen alkudozott a Digép Ipari Park az áramszolgáltató ÉMÁSZ-szal.

Miskolc - Megszületett a megállapodás a Digép Ipari Park és az áramszolgáltató ÉMÁSZ között, így újra kapják a villamosenergiát az ipari park területén működő termelőtársaságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában