Helyi közélet

2011.12.01. 14:10

Megújul a csáti belváros

Mezőcsát - A posta melletti bérházak előtt EU-konform játszótér épül.

Mezőcsát - A posta melletti bérházak előtt EU-konform játszótér épül.

A leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatását segítő program keretében mintegy 20 projektet találtak támogatásra érdemesnek - mondta el Kovács Mihály, a Mezőcsáti Kistérségi Többcélú Társulás irodavezetője. Ezek egyike volt a Mezőcsát Városközpont Rehabilitációja I. ütem című projekt, melynek keretében a csáti zsinagóga környékét újítják - tudtuk meg. A zsinagógát érintő felújításról már beszámoltunk, most arról kérdeztük Boros Gábor projektmenedzsert: melyek a fejlesztés további elemei. A zsinagóga körüli park is megszépül és mögötte 5 férőhelyes parkolót alakítanak ki - mondta el a projektvezető.

Mezőcsát kapuja

A mintegy 200 milliós beruházás során - melyet az önkormányzat négy konzorcumi partnerrel pályázott meg - többek között megújul az ikerház melyben helyet foglal a Center Üzletközpont, a Lottózó és a Sportbolt. Az előttük lévő területen három férőhelyes parkolót is kialakítanak. Padokkal, növényzettel fejlesztik tovább a Mezőcsáti városkapu közparkját az emlékmű környezetét és a posta melletti bérházak előtt EU-konform játszótér épül. A terület felújítása során új homlokzatot kap az IPOSZ székház is és a Deák Kereskedőház épületét is megújítják - fejtette ki a projektmenedzser. A projektben a konzorciumi partnerek fedezik az üzleteik homlokzatának megújítását célzó beruházás pályázati önrészét, míg a közterületek esetében ez az önkormányzatot terheli.

ÉM-PGY

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában