Helyi közélet

2011.12.30. 20:01

Keveset igyunk, sokat játsszunk!

Miskolc - Szilveszteri hangulatba nem csak az alkohol segítségével lehet kerülni.

Miskolc - Szilveszteri hangulatba nem csak az alkohol segítségével lehet kerülni.

A szilveszter hagyományosan a vidámság és a bolondságok napja, de a jó hangulatot nem kötelező csupán az alkoholos italok hatásától várni. Ha jó társaságban bulizunk, és a társaság tagjai elég kreatívak, nagyszerűen érezhetjük magunkat anélkül is, hogy éjfélre teljesen lerészegednénk. Fiatalokból álló csoportok, egyesületek vezetőjét kérdeztük a jó szilveszteri bulikról, hisz a fiatalok, kikerülve a szülői felügyelet alól, könnyen veszélybe kerülhetnek.

Bakik és játékok

A Miskolci Mágnes Csoport az év utolsó napjaiban megtartotta évadzáró összejövetelét (előtte közösen bowlingoztak egyet),de természetesen bulizni is együtt szeretnének szilveszter éjszakáján.

– Nálunk is van olyan fiatal, aki iszik, de igyekszünk úgy rendezni a szilvesztert, hogy az elsősorban ne az alkoholról szóljon – fogalmazott Nagy Zoltán, a csoport vezetője. – Mivel számunkra nagyon fontos a közösségfejlesztés, és sok csapatépítő játékot ismerünk, ezek kiválóan alkalmasak a szilveszteri hangulat fokozására. Készítettünk az év során egy bakivideót, mely ügyetlenkedéseinket örökítette meg. Ezt szilveszterkor újra megnézzük, mert épp a bolondos, vidám hangulathoz illik – meséli Zoltán.

Aztán azzal folytatja, hogy nagy sikert arathatnak ilyenkor a kommunikációt fejlesztő játékok is, persze azok, melyekben ott van a humor lehetősége. Ezek a játékok azért is jók, mert általuk a társaság tagjai jobban megismerhetik egymást.

Fellépőkkel színesítve

Az év közben várostörténeti kutatásokkal foglalkozó Észak-Kelet Átjáró Egyesület is megtartotta már év végi buliját, tudtuk meg az egyesület vezetőjétől, Darázs Richárdtól. A bulin természetesen volt ital is, de nem az kapta a központi szerepet, hanem inkább az együttlét, a beszélgetés. A hangulatot koncert dobta föl, a Babuci Emlékzenekar játszott. Richárd meglátása szerint, ha olyan emberek buliznak együtt szilveszterkor, akik jól megértik egymást, és sok közös témájuk van, a hangulattal nem lehet semmi probléma. Hozzátette: azonban mindig jó, ha az estnek van fellépője is, mert az változatossá teszi a hosszú éjszakát.

– Általában jól sikerülnek a szilveszteri házibulik is, ilyenkor a házigazdának érdemes vicces csapatjátékokat kitalálni. Így biztos, hogy nem torkollik lerészegedésbe a szilveszter – tanácsolta Darázs Richárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában